Lagbanner
Därför åkte Jackson till Spanien efter Newcastle-matchen

Därför åkte Jackson till Spanien efter Newcastle-matchen

Nicolas Jackson syntes i Villarreals omklädningsrum endast en dag efter Chelseas 4-1 förlust mot Newcastle.

Vad hände?
Jackson, som anslöt till Chelsea från Villarreal för 30 miljoner pund i somras, reste till Spanien mindre än 24 timmar efter lagets 4-1 förlust mot Newcastle i PL i lördags. Jackson var på plats under Villarreals hemmamatch i ligan mot Osasuna, som hemmalaget vann med 3-1. Senare syntes han i omklädningsrummet när han gratulerade sina tidigare lagkamrater.

Den större bilden
Mauricio Pochettino var förbannad efter att Chelsea släppte in fyra mål för tredje matchen i rad och anser att det var lagets sämsta prestation hittills den här säsongen. Efteråt var han tydlig med att det inte skulle bli några vilodagar för spelarna efter mardrömmen på St.James’ Park.

Orsaken varför Jackson reste tillbaka till Spanien
Enligt The Standard var Jacksons Spanien-resa förplanerad och godkänd av Chelsea redan innan Newcastle-matchen. Efter en tung start i England har senegalesen börjat hitta formen under de senaste månaderna. Inför lördagens match hade han gjort fyra mål på sina två senaste PL-matcher, inklusive ett hattrick mot Tottenham.

Härnäst för Chelsea?
Pochettinos mannar är för tillfället på tionde plats i ligatabellen och hoppas kunna hoppa tillbaka på vinnarspåret när Brighton väntar hemma på söndag. Trots det korta besöket till Spanien är det väl möjligt att Jackson återigen får en plats i startelvan.

Källa: goal.com
 

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2023-11-28 15:36:00
Author

Fler artiklar om Chelsea