Debut i landslaget för Cole Palmer
Debut i landslaget för Palmer!

Det är landslagsuppehåll och några av Chelseas stjärnspelare har representerat sitt land under veckan. Bland annat en efterlängtad debut för Cole Palmer.

Det var på sin plats och välförtjänt när Englands förbundskapten Gareth Southgate tog ut Cole Palmer i den sista landslagssamlingen för kvalet till EM 2024. Cole Palmer fick inleda matchen mot Malta på bänken där lagkamraten Conor Gallagher fick starta på mittfältet. England hade inga större problem att dominera matchen på hemmaplan och gjorde 1-0 tidigt i första halvlek. Gallagher byttes ut redan i halvtid och lämnade plats för Kyle Walker. Palmer skulle få göra sin debut i landslaget i den 61 minuten när han ersatte Marcus Rashford. Palmer visade både vilja och motivation och gjorde en bra debut där han var inblandad i flera offensiva aktioner för England. England vann tillslut med 2-0 och blev därmed klara för EM nästa sommar. England åker till Nordmakedonien imorgon måndag för att avsluta sitt kvalspel.

Axel Disasi fick nöta bänk i Frankrikes historiska kross mot Gibraltar som slutade i hela 14-0. Nicolas Jackson fick hoppa in när hans Senegal besegrade Sydsudan med 4-0 i deras VM-kval.

Det har dessvärre varit tuffare matcher för Chelseas sydamerikaner under veckan. Enzo Fernandez spelade från start i Argentinas förlustmatch mot Uruguay. Matchen slutade 2-0 och det var Argentinas första förlust och även första insläppta mål under 2023. Argentina leder fortsatt Sydamerikas VM-kval. Även Moises Caicedo spelade alla 90 minuter i Ecuadors 0-0 match mot Venezuela på bortaplan. Resultatet innebär att Ecuador är fortsatt sexa i gruppen och håller därmed kvar den sista kvalificerande platsen.

Det har även spelats matcher i kvalet för U21-EM där Lesley Ugochukwu spelade hela matchen för sitt Frankrike, där de förlorade med 2-0 mot Österrike på bortaplan. Trots förlusten är Frankrike fortsatt etta i kvalgruppen. Noni Madueke spelade även han hela matchen när Englands U21 slog Serbien med 3-0 på bortaplan. Ian Maatsen spelade första halvlek innan han blev utbytt i Nederländernas 1-0 vinst mot Gibraltar.

TV: Sterling och Palmer efter mötet mot City