Lagbanner
Erin Cuthbert om comebacken mot Tottenham
Chelsea fortsätter vinna!

Erin Cuthbert om comebacken mot Tottenham

Chelsea vann helgens derby mot Tottenham med 3–1 trots att man var en spelare kort i 60 minuter. Erin Cuthbert spelade samtliga 90 minuter och hade stor del i Chelseas vändning. Efter slutsignal intervjuades mittfältaren av officiella hemsidan.

Ligaledaren Chelsea tog trippen till nordvästra London under söndagseftermiddagen för att möta Tottenham Women. De liljevita har stått för en genombrottssäsong och är just nu ’best of the rest’ bakom en överlägsen topp-kvartett. Hemmalaget tog också ledningen tidigt efter en hörna som studsade via den bortre stolpen och Chelseas Sophie Ingle in i mål. Chelsea kvitterade genom Guro Reiten tio minuter senare, men fick strax därefter målvakten Ann-Katrin Berger utvisad. Trots denna uppförsbacke var det Chelsea som segrade tack vare mål från Sam Kerr och Jessie Fleming i andra halvlek. Mittfältaren Erin Cuthbert fick dra ett extra tungt lass denna matchdag.

”Otroligt, en av de bästa matcher jag upplevt i karriären,” säger Cuthbert. ”Prestationer som denna visar äkta mästartakter, vi vet att vi har tre matcher kvar men har överlevt ännu en.”

Inför omgången ledde Chelsea serien med en poängs marginal ner till Arsenal. Det innebär praktiskt taget att man måste gå rent under återstoden av säsongen om man vill vara säkra på att försvara sin ligatitel. Segrar som den mot Spurs indikerar en kämpaglöd utöver det vanliga. Någon titel-mättnad går inte att se hos detta Chelsea.

”Alla i laget är helt med på vad som krävs. Alla vet vad som krävs för att vinna, vad vi behöver göra. Vi hade bara tio spelare på banan men det märktes inte. Okej, de hade bollen oftare, men det hör till vanligheterna,” säger Cuthbert.

Tottenham är något av en vågmästare under slutstriden i WSL. Helgens match var en uppskjuten sådan från i vintras, på torsdag möts lagen igen på Kingsmeadow. Spurs möter dessutom Arsenal innan säsongen är färdigspelad. Mot Chelsea var man dock chanslösa. Trots det numerära överläget så registrerade hemmalaget inte ett skott på mål. Chelsea hanterade situationen på ett mästerligt sätt.

”Vi hotade hela tiden, spelarna som kom in från bänken gjorde det riktigt bra,” säger Cuthbert. ”Alla kämpade för varandra och accepterade att uppgiften inte alltid består utav vacker fotboll. Det kanske inte var den fotboll vi föredrar att spela, men vi gjorde jobbet. Jag vet inte om det kommer någon video på mig när jag faller till knä vid slutsignalen. Jag var så väldigt lättad efter all anspänning i den matchen.”

Inhopparna bidrog sannerligen. Jonna Andersson återvänder till Sverige efter säsongen, men det hindrar henne inte från att fortsätta bidra i kungsblått. Inlägget till Sam Kerrs nick som innebar 2–1-ledning var vänsterbackens första bolltouch. Därefter återstod 20 minuter av nervdaller, men Chelsea kunde andas ut på stopptid. Sverigedödaren från Tokyo-OS, Jessie Fleming, hade även hon kommit in från bänken och avlossade bössan.

”Det var en galen, galen match, sedan kommer Jessie in och smäller upp den i krysset vilket innebar 3–1. Då kände jag att all min oro försvann ur kroppen,” säger Cuthbert. ”Truppen ska ha allt beröm, alla som spelade bidrog med sitt. Jag tyckte synd om Beth som byttes ut. Det är aldrig lätt, men Beth jobbar alltid stenhårt för laget, Ann har räddat oss många gånger förut under säsongen och under hela min sejour i klubben. Vinsten var för henne också.”

På The Hive Stadium hade Emma Hayes lag ett stort bortafölje med sig. Erin Cuthbert återkommer till hur mycket stödet betyder, inte minst vid så utsatta lägen.

”Varje gång vi kommer till de här bortamatcherna så känns det som en hemmamatch,” säger Cuthbert. ”De överröstar hemmapubliken. Vi har landets bästa supportrar, inga andra kommer nära, vi uppskattar verkligen dem. De tog oss igenom några tuffa stunder idag, om vi någon gång behövde dem så var det idag!”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-04-26 12:27:56
Author

Fler artiklar om Chelsea