Lagbanner
Ett tack från CSS-träffen i Västerås
Chelseas talangscout Peder Widlund (i den vita Chelseajackan) håller föredrag för CSS:arna i Västerås.

Ett tack från CSS-träffen i Västerås

En rapport från en trevlig CSS-träff i Västerås med Chelseas talangscout Peder Widlund.

Vi hade det stora nöjet att bjuda in Chelseas skandinaviska talangscout Peder Widlund till en CSS-träff på World Of Beer i Västerås den gångna helgen. Träffen som lockade närmare 60 svenska Chelseasupportrar från när och fjärran. En extra eloge till er som reste långt för att delta.

Jag måste faktiskt erkänna att matchen mot WBA kändes sekundär för mig, jag var mer nyfiken på vad Peder hade att berätta om en värld som jag inte har någon insyn i. Jag visste på förhand att just denna värld är väldigt stängd hos de flesta klubbar i allmänhet och hos Chelsea i synnerhet.

Efter avslutad lunch och lite Chelseamingel tog CSS ordförande Oscar Karlström över ordet och presenterade dagens gäst varvid Peder började sitt anförande.

Under en dryg timme fick vi höra en väldigt intressant presentation om Peders arbete för klubben och fick bra svar på de frågor som ställdes efter hand. Vi hörde det först ”from the man himself”, att Ali Suljic, en 15-årig bollskicklig mittback från Motala, som jagats av halva Europa, är en framtida a-lagsspelare för Chelsea. Jag hoppas verkligen att Peder har rätt, det vore kul med en svensk i klubben, och det skall bli intressant och följa denna talangs utveckling under de närmsta åren.

Tiden gick fort och klockan närmade sig avspark på Stamford Bridge mot WBA och vi fortsatte och mingla med Peder och samtidigt hålla lite koll på matchen. 2-2, på en feldömd straff räddade resultatet, och en mycket trevlig eftermiddag.

Ett stort tack till samtliga som tog sig tid att dyka upp på träffen, det är alltid lika trevligt att träffa er. Ett stort tack till Benny Strandberg, som tog det första initiativet med sin förfrågan om en träff med Peder, och sist men inte minst, ett stort tack till Peder, för en jäkligt bra presentation.

Trevligt att alla parter var nöjda, vi som åhörare, och Peder, som gärna kommer tillbaka och ser någon Chelsea match tillsammans med oss svenska Chelsea supportrar. Han tyckte vi var ett skönt gäng och han trivdes i vårt sällskap. Du är alltid välkommen Peder!

För dig som vill veta mer om vad Peder berättade om Chelseas ungdomsakademi rekommenderar vi nästa avsnitt av Chelseapodden som släpps nästa vecka.

Harri Hemmi2013-11-14 19:45:10

Fler artiklar om Chelsea