Fulham - Chelsea 0-3 (0-2)
Vilket drömmål, Luiz!

Chelsea vann enkelt borta mot Fulham under onsdagskvällen där mittbacksparet stod för målen, ett drömmål av brassen David Luiz som är kandidat till årets mål, och två nickmål av kapten Terry. Man återtog även tredjeplatsen ifrån Arsenal som under gårdagen spelade oavgjort mot Everton. I nästa match väntar Liverpool.

Hemmalaget Fulham ställde upp med veteranen Schwarzer i mål. Riether bildade tillsammans med Senderos, Hangeland ocn Riise en backlinje. Ruiz startade till höger och holländaren Enoh startade i mitten tillsammans med den rutinerade Karagounis. Till vänster på mittfältet startade inlånade Emanuelson. På topp startade Berbatov med kroaten Mladen Petric.

Gästerna Chelsea som har hängmatch på Arsenal som just nu befinner sig på tredjeplats ställde upp med Cech i målet. Spanjoren Azpilicueta ersattes av Ivanovic och David Luiz bildade mittbacklås med kapten Terry. Bertrand startade till vänster. Ramires och Lampard spelade ifrån start på de defensiva mittfältsplatserna och Moses startade tillsammans med Mata och Hazard bakom Torres.

Båda lagen inledde piggt och anfallsinriktat och Fulhams Ruiz hade matchens första chans efter några minuter där han nickade över Cechs mål. Chelsea tog initiativet men kom inte till giftiga avslut. Nästan halvtimmen spelad och Fulham kom allt mer in i matchen och blev det bollförande laget.

Men just under den trettionde minuten slår David Luiz en rökare ifrån cirka trettio meter ifrån målet och nätar med ett drömmål i krysset, och i detta läge återtog Chelsea tredjeplatsen från Arsenal. Några minuter senare försökte sig Emanuelson på ett lågt skott utifrån straffområdet som Cech lyckades sträcka ut sig och tippa ut till hörna.

Med fem minuter kvar av den första halvleken fick Chelsea en frispark ungefär från samma läge, Frank Lampard valde att avlossa skott och Schwarzer tippade ut det stenhårda skottet till hörna.

Minuten senare skulle Luiz mittbackskollega Terry också näta, efter ett elegant inlägg ifrån Mata kunde kaptenen enkelt nicka in 2-0 till gästerna.

Den andra halvleken startade och var den inleddes lite mer försiktigt och chansfattigare jämfört med den första. Det var först efter kvarten spelad som den första chansen skedde, Frank Lampard hittade Torres ute till höger i straffområdet som direkt slog ett lågt inlägg bakom backlinjen och en glidandes Mata var ytterst nära att nå bollen men förgäves då bollen gick ut till inspark.

Med tjugo minuter kvar av matchen valde Benitez att göra Chelseas första byte, då belgaren Hazard klev ut och gav plats åt Oscar på mittfältet. Minuten efter fick Fulham hörna och Senderos kom högst på bollen, men lagkamraten Petric lyckas på något sätt styra ut bollen som var på väg in.

Moses klev inåt mot plan och avslutade men Schwarzer lyckades rädda, och gästerna fick en hörna. Torres kom högst upp på bollen och på spanjorens nick ändrade John Terry riktning och gjorde 0-3 för gästerna. Efter 75 minuter spelade klev Ramires ut och John Obi Mikel byttes in samtidigt som Mata slog en hörna som blev resultatlös.

Benitez fortsatte som senast mot Man City att spela med två anfallare i slutskedet av matcherna, Demba Ba klev in och bytte ut Juan Mata med tio minuter kvar. Inte så mycket skedde i slutskedet av derbyt i västra London och Chelsea vann en match som de kontrollerade väl och hemmalaget Fulham var egentligen inte speciellt nära att hota gästerna. Till helgen reser Chelsea iväg och gästar Liverpool på Anfield.