Lagbanner
Harder är stolt över laget efter Champions League-utklassningen
Pernille Harder har inlett säsongen på ett strålande sätt.

Harder är stolt över laget efter Champions League-utklassningen

Chelsea toppar grupp A efter två omgångar, en position som befästes i och med seger med 8-0 hemma mot FK Vllaznia. Pernille Harder var en av två hattrickskyttar mot albanerna.

Harder satte tre baljor, Sam Kerr trumfade henne med fyra, Guro Reiten spelade fram till fyra mål. Chelsea visade ingen nåd när Vllaznia kom på besök till Kingsmeadow.

”Jag tycker att laget står för en riktigt bra insats,” säger Harder. ”Vi spelade bra, spelade fort, hade bra kombinationer och några fina mål på det. Såklart jag är stolt, men jag är mer stolt över laget. Det är bra att göra mål, men det är inte det viktigaste. Vinsten och sättet vi spelade på idag är det som betyder något i mina ögon.”

Inför matchen hade general manager Paul Green och matchvinnaren från omgång ett, Millie Bright, påtalat vikten av att vara effektiv framför mål. Den målsättningen lyckades de kungsblå med, åtta mål var facit efter elva avslut på mål.

”Det är absolut viktigt att ta vara på dina chanser, det gjorde vi verkligen idag. Vi får ett självförtroende att ta med oss till kommande matcher,” instämmer Harder.

Under onsdagen kryssade Real Madrid och Paris Saint-Germain nere i Spanien, ett perfekt resultat för Chelsea. Real Madrid innehar just nu andraplatsen i gruppen på fyra poäng, två pinnar bakom Chelsea. Full pott efter två omgångar är dock inget som får Pernille Harder & Co att ta ut avancemanget i förskott.

”Vi måste ta en match i taget och ge vårt allt. Vi råkar leda gruppen efter två omgångar, men vi spelar igen efter landslagsuppehållet. Vi måste prestera igen, ta en match i taget och bygga vidare på varje seger,” säger Harder.

På söndag väntar en ny hemmamatch då Aston Villa kommer till sydvästra London på besök. Birmingham-laget har blandat och gett så här långt, med två segrar och två förluster i ligaspelet. I premiäromgången tog Villa en ordentlig skalp när Manchester City besegrades med 4-3. Harder betonar på nytt vikten av att inte underskatta motståndet, trots Chelseas dubbelt så stora poängskörd.

”De har fått med sig bra resultat, det blir spännande att se hur matchen artar sig,” säger Harder. ”De är ett bra lag med duktiga spelare så vi måste vara 100 procent redo för det.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-10-28 11:21:00
Author

Fler artiklar om Chelsea