Lagbanner
Havertz: ”Vi måste bli mer effektiva”
Kai Havertz blir aldrig nöjd!

Havertz: ”Vi måste bli mer effektiva”

I en intervju med officiella hemsidan kommenterar Kai Havertz dagsformen och drabbningen mot Leeds United.

Den unge tysken har efter en trevande start under Thomas Tuchel startat två raka matcher, och har belönat sin tränare med fina insatser. Havertz är dock inte nöjd med två tappade poäng från resan till västra Yorkshire:

”Det var en besvikelse, för vi var det bättre laget men vi gör inte nog många mål. Vi är inte tillräckligt effektiva framför mål. Vi hade bra lägen, jag hade två bra chanser själv, men det är inte lätt att göra mål i den här ligan. Vi måste fortsätta skapa chanser och kommer förhoppningsvis göra fler mål i de kommande matcherna.
Vi måste hålla huvudet högt, vi spelar igen redan på onsdag och det är en väldigt viktig match.”


Havertz har varit väldigt involverad i spelet på sistone, och dessutom direkt inblandad i samtliga mål i 2-0-segern mot Everton. Detta får beskrivas som ett stort fall framåt i jämförelse med formen han visade upp i höstas, som i och för sig hade en del logiska förklaringar. I dagens fotbollsklimat ställs det med en gång väldigt höga krav på en 21-åring som byter land och liga, utöver detta så insjuknade Kai Havertz i covid-19 och drogs med småskador. Havertz själv är dock inte intresserad av att uppge detta som svepskäl för sina prestationer:

”Viruset är över för min del och jag mår bra. Jag hade en känning i några veckor, men nu är det dags att prestera. Jag måste spela bättre. Det har inte varit lätt, men det finns inga ursäkter. Jag måste bara fortsätta jobba och förhoppningsvis lossnar det snart. Jag kommer ge mitt allt.”

Väldigt kloka ord från en fortfarande väldigt ung spelare, som säkerligen kommer realisera alla de förväntningar omvärlden och han själv har på honom. Nästa uppgift blir att lösa avancemanget till kvartsfinalsspel i Champions League!

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-03-15 20:38:10
Author

Fler artiklar om Chelsea