Lagbanner
Tottenham Hotspur Stadium, 2023-02-26 14:30

Tottenham - Chelsea
2 - 0

Kalidou Koulibalys besvikelse efter ännu en förlust
Är det du Kalidou Koulibalys som skall göra det förlösande målet? Chelsea hittar inte nätmaskorna för tillfället.

Kalidou Koulibalys besvikelse efter ännu en förlust

Ännu en förlust för Chelsea. Denna gång fanns inga ursäkter om ett tufft spelschema med vilade spelare som följd. Chelseas back Kalidou Koulibaly uttalar sig efter matchen.

Chelsea backrese har inga ursäkter när han efter matchen mot Tottenham uttalar sig om hur han upplevde förlusten. Han menar att timingen på målen var en avgörande faktor. I och med detta är Chelsea inte längre obesegrade på Tottenham Hotspur Stadium. Dessutom innebär nederlaget att Graham Potters lag nu har tre raka förluster.

Kalidou Koulibaly kände att det tidiga mål i andra halvlek som Tottenham sköt in fick matchen att svänga, att taktpinnen i stället fans i hemmalagets händer. Han döljer inte vad han känner efter slutsignalen:
”Vi är väldigt besvikna. Vi ville verkligen vinna, som vi alltid vill. Vi visste att det skulle bli en svår match, ett derby med allt vad det innebär. Tottenham visste vi skulle svara för ett kraftfullt motstånd, dessutom med hemmafördelen. Under första halvlek tycker jag att vi gjorde det bra, Tottenham skapade inte så stora problem för oss. I andra halvlek åkte vi på det tidiga baklängesmålet vilket gjorde det tufft för oss. Det andra målet nästan dödade matchen, och ja, vi var riktigt besvikna i omklädningsrummet efter matchen. Vi måste hålla ihop, fortsätta att jobba hårt för att lösa situationen vi är i.”

Kalidou Koulibaly hyllar efter matchen de tillresta fans som hade tagit sig till norra London under söndagen. Han är fullt medveten om att laget måste förbättra sig snabbt för att hitta tillbaka till vinsterna. Han menar att laget behöver hålla ihop för att sätta stopp för förlusterna när man inom snar framtid nu skall spela mot Leeds och Dortmund på hemmaplan:
“Vi vet att vi måste bättra oss. Vi tränar på många saker när vi tränar tillsammans, försöker att hitta flera sätt att göra mål under matcherna. VI får inte till det för tillfället, men när vi vi får det så är det viktigt att vi ser till att hålla vår nolla. Vi fick inte till det mot Spurs när de gjorde sitt andra mål. Det är tufft för alla just nu, för oss spelare, för fansen, men vi måste hålla ihop. Vi kommer att jobba hårt för att ta oss ur detta.”

Koulibaly avslutar intervjun med att blicka framåt.
”Vi har två stora matcher på gång när vi är tillbaka på Stamford Bridge. Vi behöver förbereda oss för dessa och jobba hårt på träningen.”
Källa."


Chelseafc.com

TV: Tottenham vann derbyt mot Chelsea
 

Erik Larholm@eriklarholm2023-02-27 08:38:00
Author

Fler artiklar om Chelsea