Lagbanner
N´Golo Kante om att nämnas som världens bästa och sin framtid i Chelsea
Till alla fans stora glädje trivs Kante lika bra i London som han trivs med att göra livet surt för alla motståndare han plockar ner.

N´Golo Kante om att nämnas som världens bästa och sin framtid i Chelsea

Ödmjuke N´golo Kante har nyligen uttryckt att han är smickrad, hedrad att vara med i snacket kring detta års Ballon d´ Or. Trots sina insatser under våren och det faktum att han i stora matcher varit bäst på plan menar han att hans lagkamraters insatser är lika tongivande som hans egna prestationer.

Franske Kante är med sitt landslag och förbereder sig inför stundande EM-slutspel. Rykten gör alltså gällande att han kopplas ihop med den som för många är det finaste individuella pris du kan vinna inom fotbollen. Kante fick nyligen frågan kring dessa rycket. Inför matchen mot Bulgarien hölls en pressträff där fransmannen sa följande:

”Det är inget pris jag springer runt och fokuserar på att vinna. Jag ser det som ett resultat av att jag har duktiga lagkompisar runt mig. För några år sedan var jag med bland de 10 som skulle kunna vinna priset. Det var första gången och väldigt trevligt, men att vinna det, vara bäst är något helt annat.”

”Det är ett fantastiskt individuellt pris. Jag ser det som ett resultat av en bra säsong där du har duktiga lagkamrater. Inget mål jag i sig har. Spelare som har vunnit priset under de senaste säsongerna är spelare som jag uppnått stora saker under sina karriärer.”

“Jag tycker att det är lite tidigt att bra om det nu. Vi har bara spelat halva året, det är fortfarande 6 månader kvar och många matcher att spela. Det är inte nödvändigt att idag prata om jag förtjänar att vinna det eller inte.”

Under pressträffen fick Kante också frågan om sin framtid på lite längre sikt. Han var då snabb med att svara:

“Jag har spelat för Chelsea I 5 år. Jag har haft många fina år och hoppas att det blir fler. Vinsten i Champions League är höjdpunkten under de år jag representerat Chelsea. Min framtid är inget jag går och funderar på. Jag har 2 år kvar på mitt nuvarande kontrakt och jag trivs väldigt bra.”

Redaktionen önskar vår duktiga fransman lycka till i EM!
 

Erik Larholm@eriklarholm2021-06-09 14:42:23
Author

Fler artiklar om Chelsea