Lagbanner
Officiellt: Ashley Lawrence klar för Chelsea
Blivande lagkamraterna Lawrence och Rytting Kaneryd i en närkamp om bollen i oktober 2022.

Officiellt: Ashley Lawrence klar för Chelsea

Under fredagen stod det klart att Londonklubben förstärkt försvaret genom att signa Ashley Lawrence på fri transfer från PSG.

Chelsea har gjort klart med den kanadensiska backen Ashley Lawrence om ett treårskontrakt då hon ansluter till klubben inför säsongen 2023/24.
28-åringen sitter på ett utgående kontrakt med PSG och kommer till Londonklubben på fri transfer, det bekräftar klubben via den officiella hemsidan.

Ashley började spela fotboll i sin hemstad Toronto och 2016 var hon med i den kanadensiska landslagstruppen som tog brons i OS i Rio. Hon utsågs till OS bästa ytterback, trots att hon som ung spelade på mittfältet.

2017 lämnade hon Nordamerika för spel i Europa med PSG där hon varit en viktig kugge i lagets framgångar. Hon var en stor bidragande spelare i laget väg till Champions League-semifinalen denna säsong och kommer med största sannolikhet stärka vårt försvar ytterligare i kampen om de ädlare medaljerna där Emma Hayes sikte är inställt på Champions League-titeln.

Om hon varit en bärande spelare i klubblaget, har hon varit minst lika viktig i landslaget där hon enligt förbundskaptenen är en riktig världsklasspelare.
Chelsea mötte PSG i Champions League-gruppspelet. Där var Lawrence med i det första mötet i Paris som slutade 1-0 till Chelsea, men hon missade gruppspelets sista mach på Stamford Bridge strax före jul som slutade 3-0 till hemmalaget.

Sommar OS 2021 besegrade hon tillsammans med Jessie Fleming och Kadeisha Buchanan Sverige i OS-finalen i Tokyo som hon nu återförenas med i Chelsea.

Så här säger hon om att flytta till andra sidan den engelska kanalen:
– Jag är väldigt taggad och tacksam inför flytten till en så stor klubb i England och Europa. Det är många känslor och jag ser fram emot att träffa alla, spelare och ledare, inför säsongen.

Tanken är att hon ska fylla backplatsen som Magdalena Eriksson lämnar när hon och hennes partner Pernille Harder lämnar klubben för nya äventyr i vad som ser ut att bli Bayern München i sommar.

Så här säger Emma Hayes om sitt nyförvärv:
– Ashley har etablerat sig som en av damfotbollens bästa ytterbackar, i såväl klubb- som landslag. Hennes förmåga att avancera, föra spelet in i den sista tredjedelen är en styrka som sticker ut. Hon kan spela på både vänster och höger sida, vi ser verkligen fram emot att ha henne hos oss.

General manager Paul Green fyller i:
– Vi har följt Ashley i flera års tid och är exhalterade över att plocka in henne. Ashley är en av världens bästa offensiva ytterbackar och kommer addera ytterligare en dimension till vårt spel.

Lawrence blir klubbens femte nyförvärv efter målvakten Nicky Evrardmittfältaren Sjoeke Nusken, anfallaren Catarina Macario samt ytterbacken Alejandra Bernabe.

Sofia Almroth@AlmrothSofia2023-06-30 11:57:00
Author

Fler artiklar om Chelsea