Lagbanner
Officiellt: Hannah Hampton klar för Chelsea

Officiellt: Hannah Hampton klar för Chelsea

Under tisdagen stod det klart att Chelsea värvar den engelska landslagsmålvakten på free transfer från Aston Villa.

Hampton kommer från en fantastisk säsong i Aston Villa som stod för en otroligt fin säsong där de slutade på en femteplats bakom de fyra toppklubbarna.

 - Det är en ära att få vara en del av det här och att få möjligheten att bära klubbmärket. Jag vill fortsätta att utvecklas, hjälpa laget på det sätt som jag kan och jag vill vinna titlar samtidigt, svarade Hannah på frågan om sina ambitioner i klubben.
22-åringen var tredjemålvakt när England vann EM-guldet på hemmaplan och är även med i målvaktsuppsättningen som reser till VM senare denna månad.

Emma Hayes ord om sitt nyförvärv:
 - Det finns inga tvivel om att Hannah är en av de bästa unga målvakterna i världen. Hennes prestationer har förbättrats år för år och vi har höga förväntningar på hennes framtid hos oss.

- Hannah är e väldigt talangfull ung målvakt och vi är glada över att hon skrivit på för oss, fyllde Paul Green på med. Vi ser fram emot att se hur hon fortsätter sin utveckling de kommande åren.

Hampton föddes i Birmingham men startade sin karriär i Villareal där hennes familj bodde när hon växte upp. När familjen flyttade hem blev det spel i Stoke.
Flytten gick där efter till födelseorten Birmingham där hon tog sig upp genom ungdomsleden och 2017 gjorde sin seniordebut. I Birmingham blev det 50 matcher innan hon sommaren 2021 gick till rivallaget Villa. Under Carla Ward har hon och hela laget lyft, vilket ha lett till uttagningar till landslaget samt två landskamper där hon slåss med Mary Earps och Ellie Roebuck om startplatsen.

Hannah har skrivit på ett treårskontrakt med Chelsea som gäller till sommaren 2023 och konkurrensen om förstaplatsen blir tuff med fyra landslagsmålvakter i Ann-Katrin Berger (Tyskland), Zecira Musovic (Sverige), Nicky Evrard (Belgien) samt Emily Orman.

Hampton är Chelseas andra målvaktsvärvning, sjätte värvningen totalt inför kommande säsong. Tidigare värvningar målvakten Nicky Evrard, mittfältaren Sjoeke Nusken, anfallaren Catarina Macario, ytterbacken Alejandra Bernabe samt ytterbacken Ashley Lawrence.

TV: Chelsea klara ligamästare efter seger mot Reading
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2023-07-04 14:08:00
Author

Fler artiklar om Chelsea