Lagbanner
Officiellt: Nicky Evrard klar för Chelsea

Officiellt: Nicky Evrard klar för Chelsea

Under måndagskvällen presenterade Chelseas Women sitt första nyförvärv inför kommande säsong. Landslagsmålvakten ansluter till klubben i sommar inför säsongen 2023/24.

Det gick länge rykten om att Chelsea närmat sig den belgiska landslagsmålvakten Nicky Evrard som gjorde ett väldigt bra europamästerskap i somras.   

Zecira Musovic förlängde och undertecknad trodde att ryktet där med skulle stanna vid bara ett rykte. Men så igår fylldes flödet av en leende Nicky som kommit överens med klubben om att ansluta till klubben 1 juli i sommar.
27-åringen spelar idag i OH Leuven som idag leder den belgiska Women’s Super League. Evrard har spelat samtliga matcher för laget och bara släppt in sju mål på 20 matcher.

För er som såg EM i somras minns ni nog hennes förmåga att rädda straffar då hon höll kvar laget i flera matcher genom att rädda straffar under matchernas gång. Utöver en hög räddningsprocent på straffar har vår nya vänsterfotade målvakt ett starkt passningsspel och bra reflexer.
Under 2022 utsågs Nicky Evrard till Belgiens bästa kvinnliga spelare och blev den första målvakten att ta hem the Belgian Golden Boot.

Målvakten har kritat på för Chelsea fram till sommaren 2026 och säger att det är en dröm som slagit in då hon följt den engelska ligan och tyckt att Chelseas matcher alltid är roliga att se på.

– Jag hoppas att jag kan ta med mina prestationer från EM hit, det stora målet är att bidra med något till laget. Chelsea vill vinna titlar, det är även min ambition och jag vill vinna mycket med klubben, sa hon till Chelseas officiella hemsida.

Emma Hayes tankar kring sin nya spelare är att hon kommer addera något till laget, framförallt om hon spelar på samma fina höga nivå som hon visade under mästerskapet i somras.

Nicky Evrard får nu chansen att utvecklas i en miljö där hon får spela professionell fotboll på heltid, något som förhoppningsvis gör att hon kan ta ytterligare kliv i sin karriär.
Emma Hayes ser henne som ett komplement till Ann-Katrin Berger och Zecira Musovic och vi kommer få en väldigt stark målvaktstrio.


Vi önskar Nicky ett varmt välkomnande till vår Kungsblå familj och stort lycka till i höst.

Sofia Almroth@AlmrothSofia2023-03-07 11:39:00
Author

Fler artiklar om Chelsea