Lagbanner
Officiellt: Roméo Lavia klar för Chelsea
Moises Caicedo (till höger) blev klar tidigare i veckan. Nu är även Lavia (till vänster) officiell.

Officiellt: Roméo Lavia klar för Chelsea

Tidigare i veckan kunde vi rapportera om att Chelsea kommit överens med Southampton angående en affär om Roméo Lavia. Nu bekräftar Chelsea via den officiella hemsidan att spelaren är klar på ett sjuårskontrakt.

Efter att Moisés Caicedo blev klar tidigare i veckan var det bara en tidsfråga innan nästa värvning av Chelsea var i hamn. Det har varit tydligt hela sommaren att Mauricio Pochettino vill bredda och spetsa till det centrala mittfältet och nu är nästa övergång officiell. Det är Southamptons belgiska innermittfältare Lavia som skriver på ett kontrakt för Chelsea som sträcker sig över sju år. Spelaren bekräftade övergången tidigare under fredagen när han publicerade ett inlägg på Instagram där han tackade Southampton och dess supportrar för hans tid i klubben. Chelsea uppges betala drygt 58 miljoner pund för 19-åringen. Det rapporterar journalisten Fabrizio Romano.

– Jag är väldigt glad över att ansluta till Chelsea och vara en del av det här spännande projektet. Det är en fantastisk fotbollsklubb och jag längtar till att sätta igång och träffa alla lagkamrater och nå stora framgångar tillsammans, säger Lavia till Chelseas officiella hemsida.

För att läsa en fullständig rapport om vem Lavia är som spelare och hans historia kan ni göra det HÄR.

Välkommen till Chelsea, Roméo Lavia!

 

Sigge Öijer @oijersigge 2023-08-18 11:10:00
Author

Fler artiklar om Chelsea