Stamford Bridge, 2023-01-05 21:00

Chelsea - Manchester C
0 - 1

Spelarbetyg: Chelsea – Manchester City

Efter att på hemmaplan ha förlorat med 0–1 mot Manchester City tappade Chelsea ytterligare mark i jakten på att klättra i tabellen.

Kepa – 2
Gjorde några rutinmässiga räddningar under matchens gång, men varför han inte sträcker ut en arm för att blockera den passning som Riyad Mahrez sedermera skulle stöta in i mål är svårt att förklara, och lämnar därmed ett frågetecken kring Kepas insats.

César Azpilicueta – 2
Azpi gick in och gjorde sitt jobb idag, men utsattes inte för särskilt många farliga anfall på sin kant när Manchester City prioriterade att hota längs sin högerkant.

Thiago Silva – 2
Att lyckas hålla Erling Haaland mållös är en merit i sig och Thiago Silva är som alltid närvarande med sitt lugn och stabilitet, men med det sagt stack inte insatsen ut.

Kalidou Koulibaly – 2
Precis som sin mittbackspartner får Koulibaly berömmas för hur Haaland neutraliserades, och även i övrigt var det till stora delar en solid insats av senegalesen.

Marc Cucurella (ut 68’) – 2
Stundtals osäker i försvarsspelet och tappade markeringen på Citys ledningsmål, men motståndarnas matchplan gick också till en betydande del, framförallt i första halvleken, ut på att isolera Cucurella i obekväma 2 mot 1-situationer vilket inte gjorde spanjorens jobb enklare.

Hakim Ziyech (ut 68’) – 2
Att försöka anfalla mot Manchester City är alltid en otacksam uppgift, och Ziyech hade problem med att komma till faktiska målchanser. Fick inte jättemycket att jobba med, och skapade
följaktligen inte heller särskilt mycket.

Mateo Kovacic – 3
Kroaten saknas alltid när han inte spelar och idag visade han vad han kan bidra med. Tillsammans med Zakaria fick han slita på innermittfältet, men han behöll lugnet genom matchen, såg till att Chelsea emellanåt fick vila med boll och kunde hitta de mer konstruktiva passningarna när lägena dök upp.

Denis Zakaria – 3
Zakaria har spelat sig in i Potters startelva och gjorde en enorm arbetsinsats på innermittfältet idag. Det ser stundtals lite kantigt ut, men Zakaria löste de flesta situationer han hamnade i och gjorde tillsammans med Kovacic ett bra jobb med att försöka neutralisera Man Citys stjärnfyllda mittfält.

Kai Havertz – 2
Havertz lyckades med en del framåt i första halvlek, spelade fram en del halvchanser, men mattades av allt eftersom och blev allt mer anonym. Har en förmåga att försvinna ut ur matchen, vilket hände i andra halvlek.

Raheem Sterling (ut 5´) – Spelade för kort tid för att betygsättas

Christian Pulisic (ut 22’) – Spelade för kort tid för att betygsättas

Pierre-Emerick Aubameyang (in 5’, ut 68´) – 2
Auba bidrog inte med speciellt mycket i sitt inhopp, det var enkelt att förstå varför Potter valde att också byta ut honom, och är betydligt närmare en etta än en trea i betyg. Slarvade en del och saknar numera den fart som en gång utmärkte honom som spelare.

Carney Chukwuemeka (in 22’) – 2
Hade hans stolpskott i första halvlek gått i mål hade vi kunnat blicka tillbaka på en helt annan match, men oavsett det så bidrog Chukwuemeka med energi och en närvaro som hjälpte laget.

Lewis Hall (in 68’) – 2
Fick läget att kvittera med tilläggstid, missade rejält förvisso, men var ändå klart bättre än den Marc Cucurella han ersatte. Spelar för klubbmärket, vilket syns.

Conor Gallagher (in 68´) – 2
Precis som Hall kom Gallagher in med inställning, attityd, hjärta och energi. Idag räckte inte det hela vägen, men ett klart godkänt inhopp av Gallagher.

Omari Hutchinson (in 68’) – 2
Energisk spelartyp, men inte Premier League-redo ännu, iallafall inte till den grad att han kan hoppa in och förändra en matchbild mot ligans bästa försvar, vilket till Hutchinsons försvar är en oerhört tuff uppgift.