Spelarbetyg: Luton Town – Chelsea
Mannen saknar helt och hållet nerver.

Chelsea går in i 2024 med två raka segrar efter att ha besegrat Luton med 2–3 under lördagen. Cole Palmer var tillbaka i startelvan och agerade stor segerorganisatör mot The Hatters.

Djordje Petrovic – 3

Agerade bra i luftrummet och stod för flera kvalificerade räddningar. Ska kunna göra det bättre med returen som föranledde 2–3, även om det första avslutet kom från nära håll. Petrovic hade stor del i dagens seger.

Malo Gusto – 2
Tog ett litet steg tillbaka efter två fina prestationer senast. Var odisciplinerad och drog på sig frisparkar, kunde dessutom ha varit betydligt noggrannare i passningsspelet.

Axel Disasi – 2
Stod för en OK insats, inte mer. Många mittbackar är det som överskuggas av Thiago Silva, det finns ingen skam i det. Men Disasi åkte i passagerarsätet idag.

Thiago Silva – 3
Bäst när det gällde som mest. Blockade skott, var följsam i djupledsduellerna och räddade på mållinjen. Monstret från Brasilien visade att han har en bit kvar till pensionen trots allt.

Levi Colwill – 2
Ett snäpp upp i prestationsnivå jämfört med senast, men ingen kanonmatch från Colwill. Akademiprodukten hade en relativt hög andel vunna dueller.

Conor Gallagher – 2
Ingen supermatch från kaptenen, även om arbetsinsatsen aldrig tillåts sina. Brände ett bra läge tidigt i matchen, stod därefter för kvantitet snarare än kvalitet. Höll ut matchen igenom trots något som befarades vara en stukning i första halvlek.

Moises Caicedo – 3
Tog stort ansvar i duellspelet mot ett fysiskt Luton och skötte det bra. Stod för en livsviktig block och var lugn under press i slutminuterna när hemmalaget tryckte på för en kvittering.

Noni Madueke (ut 81’) – 3
Såg ut att njuta av ytorna som erbjöds i första halvlek och trivdes bredvid Palmer. Vem gör inte det? Riktigt fin aktion när han dribblade bort sin bevakning och satte 0–2.

Cole Palmer – 4 – Matchens lejon!
Palmer var tillbaka med besked. Två mål och en assist talar sitt tydliga språk, men sättet han gjorde dem på förtjänar att betonas. Första målet var stenhårt, från en tuff vinkel, men oerhört välplacerat. Förspelet till Maduekes mål var kanske något enklare, men likväl delikat. Palmer saknade sedan helt och hållet nerver när han sulade bollen förbi en utrusande Kaminski, väntade ut hemåtjobbande backar, för att sedan retligt enkelt rulla in trean när luckan uppstod. Mumma.

Nicolas Jackson – 3
Var tempostark med boll och involverad i flera fina aktioner för Chelsea. Mattades av något allteftersom matchen fortskred.

Armando Broja (ut 62’) – 2
Var noggrann i passningsspelet och därmed behjälplig gentemot sina lagkamrater. Anfallaren kom dock aldrig till några verkligt heta lägen, känslan var att Broja droppade ned för lågt för ofta.

Inhoppare:

Christopher Nkunku (in 62’) – 2

Fick agera spjutspets under matchen sista halvtimme men var knappt involverad över huvud taget. Mycket av den perioden spenderades på Chelseas planhalva.

Enzo Fernandez (in 81’) – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Alfie Gilchrist (in 90+1’) – Spelade för kort tid för att betygsättas.