Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester City - Chelsea

Spelarbetyg: Manchester City - Chelsea

Chelsea är utslagna ur årets FA Cup efter en nästan pinsam prestation mot Manchester City.

Betygsskala:
1 – Dålig
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig




Kepa Arrizabalaga - 2
Kunde inte göra så mycket på tre av målen men stod inte heller för några räddningar av rang. Svag handled på Alvarez straff och lite tveksam med fötterna.

Trevoh Chalobah - 2
Bortgjord vid några tillfällen i den första halvleken och hade lite positionssvårigheter som högerback. Spelade upp sig i den andra halvleken och stod för några viktiga brytningar vilket hindrade än större siffror.

Bashir Humphreys - 2
En helt okej debut i en svår bortamatch. Drogs iväg lite lätt från sin position vid vissa tillfällen vilket gav City yta att attackera. Var dock trygg med bollen och löste några tuffa situationer med fint avvägda passningar.

Kalidou Koulibaly - 1
Blek insats återigen som han krönte med att dra på sig en straff i slutet. Slarvig i passningsspelet och bidrog inte med ett erfaret lugn som den annars unga backlinjen hade behövt.

Lewis Hall - 2
Gott och blandat sammanfattar Halls prestation relativt bra. Kyle Walker och Riyad Mahrez gjorde lite vad de ville och det märktes i defensiven att han inte spelade på sin naturliga position. Med bollen var han dock trygg och lyckades flertalet gånger komma ur svåra situationer med hjälp av bra spelförståelse och fin teknik. 

Jorginho (ut 63´) - 1
Blev överspelad alldeles för lätt på mitten vilket lämnade ett hål framför Chelseas backlinje som City kunde utnyttja. Hans sedvanliga bolltrygghet var inte heller på topp vilket innebar att City kunde återerövra bollen gång på gång.

Mateo Kovacic (ut 46´) - 1
Svag prestation av Kovacic som inte alls fick kontroll över bollen. De få gånger han lyckades slingra sig ur Citys press slarvade han i de avgörande lägena. Välförtjänt utbytt i paus.

Connor Gallagher - 2
Blek i den första halvleken men växte de sista 45. Absolut ingen bländande insats men stod inte heller för några större misstag.

Hakim Ziyech (ut 63´) - 1
Lyckades med väldigt få av sina aktioner och var generellt inblandad i ytterst lite.  

Mason Mount (ut 73´) - 1
Dålig match av Mount som fortsatt är svår att känna igen. Rent ut sagt osynlig i den första halvleken men var kanske ändå närmast att näta för de kungsblå.

Kai Havertz (ut 46´) - 1
Anfallaren lyckades inte uträtta någonting av värda i den här matchen. Pricken över i:et var den oerhört onödiga straff som han ådrog sig i duellen med Aymeric Laporte

David Datro Fofana (in 46´) - 2
Kvällens andra debutant som ändå klev in i matchen med attityd och vilja. Sög tag i bollen några gånger mot Citys backar och värderade den sedan väl. Kom dock inte till några farliga avslutslägen.

Denis Zakaria (in 46´) - 2
Balanserade upp mittfältet när han kom in vilket jämnade ut matchen litegrann. Beslutsfattandet var inte suveränt men bidrog med styrka till ett annars fysiskt svagt mittfält.

Cesar Azpilicueta (in 63´) - 2
Visade energi när han kom in men det var allt. Fortfarande för långsam och dessutom slarvig i passningsspelet.

Omari Hutchinson (in 63´) - 2
Ett bättre inhopp än senast men ser fortfarande inte lika självklar ut som han gjort i akademin. Försökte gång på gång men utan att åstadkomma någonting nämnvärt vilket ändå är mer än vad man kan säga om många andra. 

Carney Chukwuemeka (in 73´) - 2
Hann inte utföra särskilt mycket men kombinerade fint med Hutchinson vid ett tillfälle. Förtjänar fler minuter.
 

Lukas Engblom 2023-01-08 21:09:22
Author

Fler artiklar om Chelsea