Starka prestationer från Mount och Sterling

Under eftermiddagen spelade England sin första match i VM mot Iran. Engelsmännen vann med hela 6–2 och man imponerade stort inför de tillresta fansen på plats. I startelvan fanns både Mason Mount och Raheem Sterling med.

I matchen mot Iran var engelsmännen ett antal nummer större än sin motståndare. Både Mount och Sterling genomförde matchen på ett övertygande sätt. Mount hittade snabbt sin roll i kampen. Han smög in ett flertal gånger bakom Irans mittfält och kunde därifrån driva bollen framåt i banan. Mount producerade inga poäng i matchen men han var väldigt delaktig i Englands anfallsspel. Han blev sedan utbytt i minut 70. Hans prestation mot Iran stärkte definitivt hans aktier för att starta nästa match mot USA på fredag.

Sterling visade sig från sin bästa sida idag och var ständigt ett hot för Irans försvar. Det mesta stämde för Sterling och han gjorde både ett mål samt en assist. Även Sterling blev utbytt i minut 70 och han kan vara väldigt nöjd med dagens insats. Den här sidan av Sterling har man tyvärr inte fått beskåda i Chelsea-tröjan än. Hoppas att han fortsätter på samma spår och kommer tillbaka med ett stort självförtroende när ligasäsongen återupptas.

Vinsten mot Iran ger England ett bra utgångsläge för resten av gruppspelet. Som tidigare nämndes spelar England på fredag mot USA, klockan 20:00.

Conor Gallagher blev kvar på bänken under hela matchen.