Lagbanner
Tuchel i kontraktsförhandlingar

Tuchel i kontraktsförhandlingar

Tränaren bekräftar att han för samtal med klubben om en förlängning. Även Mason Mount och Reece James kan komma att stanna i klubben under lång tid framöver.

Thomas Tuchel skrev på ett 18-månaders kontrakt  när han tog över det kungsblå rodret efter Frank Lampard i januari 2021. Därefter skrev han på en förlängning under följande sommar och den dealen sträcker sig till 2024 men Chelseas nya ägare tycks benägna att hålla honom kvar längre än så.

Todd Boehly och Behdad Eghbali uppges enligt Sky Sports vara imponerade över Tuchels prestationer på och utanför plan och en kontraktsförlängning diskuteras. På frågan om situationen säger Tuchel själv, enligt Sky Sports att "det pågår samtal".

"Men jag tänker att givet situationen, vart vi har kommit ifrån och det faktum att vi är i mitten av en transferfönster, så är det bäst om jag fokuserar på mitt lag och på sporten och på att vara konkurrenskraftig."

"Mitt folk pratar med ägarna och tar hand om allt annat."

Thomas Tuchel har under sin korta tid i Chelsea tagit klubben till vinst i Champions League, vinst i Supercupen och vinst i VM för klubblag samtidigt som man snubblat på målsnöret i två FA Cup-finaler och en Ligacupfinal.

"Ni vet hur glad jag är över att vara här och hur mycket jag tycker om det. Så det är en bra sak" säger Tuchel.

Att Chelseas nya ägare skridit till verket direkt är ett konstaterande. De tycks onekligen jobba på flera fronter samtidigt och  Tuchel har tidigare ifrågasatt om de över huvud taget sover. "Jag har inget annat än största respekt för dem. Jag undrar när de sover, kanske de aldrig sover? sa han in en intervju tidigare under månaden.

Förutom att ha värvat in etablerat (Sterling, Koulobali, Cocorella) har ägarna sjösatt en storsatsning på att värva ungt (Chukwuemeka, Hutchinson, Casadei, Slonina). Nu tycks även kontraktsförlängningar vara på bordet. Förutom förhandlingar med Tuchel vill man binda upp ynglingarna och fansens favoriter Mason Mount och Reece James på längre dealer. Daily Mail uppgav tidigare i veckan att man vill knyta upp de båda Chelseagrabbarna på sjuårskontrakt, en modell tagen från USA som går ut på att viktiga spelare under åldern 25 erbjuds längre kontrakt. Även Armando Broja kan komma att erbjudas ett nytt, längre kontrakt enligt källan.
 

Daniel Joannou2022-08-20 11:30:00
Author

Fler artiklar om Chelsea