Lagbanner
Tuchel: Jakten är igång

Tuchel: Jakten är igång

Thomas Tuchel säger att jakten på en topp fyra-placering i Premier League verkligen är igång efter vinsten i ”sexpoängsmatchen” mot Liverpool under gårdagen.

Vinsten mot Liverpool tog Chelsea hela vägen upp till fjärde plats i Premier League, även om både Everton och West Ham kan gå om Chelsea om man vinner sina hängmatcher. Vår huvudtränare Thomas Tuchel anser att vi verkligen är med i matchen om topp fyra-platserna även om det såklart är mycket kvar av säsongen att spela.

”Självklart var det en sexpoängsmatch för när du vinner förlorar motståndarna, såklart”, sa Tuchel efter slutsignalen på Anfield.

”Vi visste detta, men nu är jakten igång, det är fortfarande elva matcher kvar att spela. Jag har aldrig sagt något annat utan vi tar det steg för steg. Det finns inget annat sätt än att förbereda sig för varje match som kommer.”

Vår nästa match är även den viktig i kampen om Champions League-platserna, då Chelsea tar emot Everton hemma på Stamford Bridge på måndag. Tuchel är nöjd med att dessa matcher kommer i en snabb takt för att hålla spelarna på tå.

”Nästa match är nästa tuffa match, mot en direkt rival i jakten på topp fyra och sedan möter vi Leeds, möter Atletico och spelar i FA-cupen. Det är bra för vi kan aldrig vila, vi kan aldrig fira och vara nöjda för länge, för det finns ingen tid till det.”

Vinsten mot Liverpool förlängde också Tuchels obesegrade start som huvudtränare för Chelsea till 10 matcher i alla turneringar. Tysken ser ut att njuta av livet på Stamford Bridge, mycket tack vare den relation han redan byggt upp med spelartruppen.

”Jag har känt mig som en i gruppen, som en stor del av den här klubben egentligen, från första början. Vi ansträngde oss och försökte alla hjälpa till att göra det här på bästa möjliga sätt. Vi är nöjda när laget visar sin kvalitet. Det är ett spelardrivet spel på den nivån och jag är glad att jag är en del av det.”

  

 

Gustav Stenberg@gustav_stenberg2021-03-05 17:37:19
Author

Fler artiklar om Chelsea