Lagbanner
Ziyech känner sig i god form efter vinsten
En belåten Ziyech.

Ziyech känner sig i god form efter vinsten

Hakim Ziyech känner sig i toppform efter Chelseas första försäsongsseger för sommaren som ägde rum i Bournemouth.

Marockanen imponerade när Chelsea vände och besegrade Bournemouth med 2-1 på Vitality Stadium, med den unga anfallsduon Armando Broja och Ike Ugbo som stod för målen för Thomas Tuchels lag på sydkusten.

Ziyech såg vass ut och den förre Ajax-spelaren berättade om hur han mår och känner i det här skedet av försäsongen.

“Jag känner mig i väldigt bra form, spelsugen och längtar redan till nästa match”, säger marockanen.

“Jag tror att de lediga dagarna som vi hade var bra för oss, alla ser fräscha ut och det såg du på planen eftersom alla såg hungriga ut därute”.

"Det var en trevlig kväll, särskilt att ha en full publik tillbaka på stadion för att stötta oss. Just nu njuter vi av varje ögonblick på planen”, säger 28-åringen.

“Det fanns mycket utrymme, speciellt i första halvlek. Vi skapade många chanser. Den enda besvikelsen var att vi inte gjorde fler mål. Sammantaget var det en bra prestation från alla och ett bra resultat också".

"Resultatet spelar inte så stor roll i det här skedet, men det är naturligtvis alltid trevligt för självförtroendet. Det viktigaste är att få tillbaka rytmen, jobba på vår kondition och få några minuter i benen”, säger Ziyech.

Laget åker tillbaka till Cobham för att fortsätta förberedelserna inför den nya säsongen, med ett par Londonderbyn på agendan när vi ställs mot Arsenal och Tottenham.

"Vi har två tuffa försäsongsmatcher på gång mot Arsenal och Tottenham nu", avslutar Ziyech.

"Det är den typen av matcher du vill vara involverad i och vi ser fram emot de båda. Nu är det viktigt att vi vilar och återhämtar oss inför nästa utmaning”.

Dessa matcher vill man inte missa, i synnerhet inte den mot Tottenham då Champions League-pokalen ska visas upp. Att göra det mot en konkurrent som dessutom aldrig vinner några titlar gör inte saken sämre. 

Källa: Chelseafc.com

Daniel Karlsson2021-07-28 18:47:06
Author

Fler artiklar om Chelsea