Chirivella påväg ut - tveksam till kontraktsförlängning

Chirivella påväg ut - tveksam till kontraktsförlängning

Pedro Chirivella har erbjudits ett femårskontrakt med Liverpool men lutar ändå åt att lämna på fri transfer i sommar, skriver Echo idag.

Den snart 23-årige spanjackens tid på Merseyside verkar gå mot sitt slut. Chirivella, som kom till England som 16-åring, har inte nappat på Liverpools försök att förlänga kontraktet och kan lämna som bosman när hans nuvarande avtal går ut i sommar. 

Chirivella har spenderat lejonparten av sin seniora Liverpoolkarriär på lån i klubbar i Holland och Spanien men har under den här säsongen fått mer speltid i det inhemska cupspelet där han imponerat på Jürgen Klopp. 

Detta i så pass stor mån att han erbjudits en kontraktsförlängning över fem nya säsonger - ett erbjudande han rapporteras vara redo att säga nej till i sin jakt på mer regelbunden speltid. 

Franska Nantes har nämnts som en potentiell nästa destination för spanjoren vars kontrakt går ut den 30 juni, ett datum som kan skjutas på skulle Liverpool (som följd av den uppskjutna säsongen) komma överens med spelaren om ett korttidskontrakt. Parterna har fram till den 23 juni att ingå en sådan lösning. 

Källor: Liverpool Echo, transfermarkt

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-05-18 00:41:08
Author

Fler artiklar om Liverpool