Division 3: Colchester - Peterborough 1-0

Premier League: Crystal Palace - Coventry 0-3
Premier League: West Ham - Arsenal 0-0

Deltagare
Swedish Dad, Colu

Fredagen den 27 februari
Vi var två stycken som tog flyget från Skavsta på fredagsmorgonen. Vi anlände till London vid lunch och checkade in på hotellet. Sedan tog vi tåget till Colchester för att se matchen mot Peterboro.

Colchester hade tre raka segrar och Peterborough hade rasat i tabellen den senaste tiden. Kunde bli en intressant match det här! Innan vi knallade in på Layer Road hann vi med ett par pints på Drury Arms och ett snabbt besök i klubbshopen.

Layer Road var välbesökt denna fredagskväll. Det var runt 4.100 på matchen varav kanske 400 hade rest ner från Peterborough. Colchester startade matchen ganska vingligt och vi får nog vara glada att Peterborough inte ledde med tre eller fyra mål i halvtid. Det var endast tack vare ett suveränt försvarsspel från the U's som gjorde att första halvlek slutade 0-0.

När andra halvlek började såg Colchester ut som ett helt nytt lag och spelade härlig fotboll i 10 minuter. Det var under den korta perioden som Guy Branston passade på att göra matchens enda mål. Sedan var det mest Peterborough som låg på och pressade även om Colchester hade en och annan chans. Colchester vann alltså tillslut med 1-0.

Planens giganter var Carl Emberson i mål och mittbacken Branston. Vi gick nöjda tillbaka till the Drury för en snabb pint innan det var dags att ta tåget tillbaka till London.

Lördagen den 28 februari
Vi åkte ut till Selhurst Park för att se Crystal Palace möta Coventry. En bra match, speciellt kul att se Magnus Hedman i mål för Coventry och Inga-Gill-Brolin för Palace. Matchen slutade 3-0 till Coventry.

Söndagen den 1 mars
Tottenham-Bolton på White Hart Lane. En ganska seg match där Tottenham vann med 1-0.

Måndagen den 2 mars
West Ham - Arsenal på Upton Park slutade 0-0. Båda lagen hade svårt att skapa något och det var inte direkt någon höjdarmatch vi såg.

Tisdagen den 3 mars
Tillbaka i Essex igen för att se Colchester - Rochdale på Layer Road. Vi såg fram mot en riktig kanon fight där Colchester (obesegrade i fyra raka) skulle slakta ett oinspirerat Rochdale (på en 17:e plats i ligan). Matchen slutade givetvis 0-0.

Colchester var inget vidare och även om the U's hade ett par stolpträffar såg man snart att det här skulle bli ett riktigt sömnpiller. Colchester var bra defensivt och Rochdale hade inte många chanser. Vi tog farväl av våra Engelska polare för den här gången och åkte tillbaka till London.

Onsdagen den 4 mars
Ny utfärd från Liverpool Street. Denna gång till Ipswich och Ipshit - Wolves. En trist tillställning med hur många långbollar som helst mot ett bortnickande försvar och hur många felpass som helst. 1-0 (0-0) till hemmalaget. Det bästa med Portman Road är att arenan ligger mitt i stan och bara några minuters promenad från tågstationen.

Tidigare på dagen ett (förutom fotbollen) kulturellt inslag: besök på The FA. Premier Leagues Hall of Fame, en intressant exposé över brittiskt fotboll från starten och fram till dags dato. Ligger i London County Hall, Westminster Bridge Road. Dyr entré men väl värt ett besök.

Torsdagen den 5 mars
Vi åkte hem ganska matta efter att ha sett fem matcher på lika många dagar. Resans höjdpunkt var helt klart Peterborough-matchen samt Crystal Palace - Coventry.