Preston 7 - 0 Colchester

2010 börjar med en stjärnsmäll då Preston förnedrar Colchester som åker på en rekordförlust i FA Cupen

Colchester som ligger i toppen av League One möter ett Preston från undre halvan i Championship i dagens FA Cupmatch. Preston som är utan manager då man sparkade sin manager Alan Irwine i julas.

Colchester ställer tyvärr inte upp med Kevin Lisbie då han kommer återvända till Ipswich. Nu får ju Kevin Lisbie inte spela för någon annan klubb än Colchester i FA Cupen så han hade förmodligen varit tillgänglig för spel men eftersom Roy Keane i Ipswich varken vet ut eller in så stannar Lisbie hemma idag. Keane har hela hösten tjatat om att han kommer att återkalla Lisbie när transferfönstret öppnar för att sen sälja honom. Nu när fönstret har öppnat är Lisbie ännu inte återkallad men Aidy Bothroyd väljer att spela utan Lisbie tills han vet mer om Lisbies situation.

Colchester gör några ändringar från måndagens match då Colchester vann mot Southampton. Simon Hackney ersätter avstängde John-Joe O’Toole och Kayode Odejayi ersätter Kevin Lisbie. Kem Izzet som gjorde en mycket bra match i måndags behöver vila och på hans plats hittar vi David Fox.

I Preston hittar vi förre Colchesterspelaren Liam Chilvers men han sitter dock på bänken idag och spelar inte. Neil Trotman som spelade mot Colchester för Southampton i måndags var bara på lån från Preston. Nu är han tillbaka i Preston men får inte spela då han är avstängd efter för många gula kort.

Deepdale i solen
Deepdale

16:01 och Colchester gör avspark
Colchester skapar i inledningen några bra inkastlägen och sätter press på Preston men närmare än ett långskott från Anthony Wordsworth kommer man inte.

Colchester är nära att utnyttja ett mycket slarvigt uppspel från Preston då man mer eller mindre serverar Simon Hackney som dock skjuter utanför.

Preston har en mycket bra chans då Jon Parkin kastar ett långt inkast som hittar till Darren Carter som med ett mycket bra skott borde ha gjort 1-0 till hemmalaget men Ben Williams gör en mycket bra räddning och på returen är Chris Brown offside fast han missade ändå målet.

Preston tar ledningen
Efter 13 minuter nickar Chris Brown in 1-0 för hemmalaget Preston North End. Målet kommer på en hörna från Ross Wallace som hittar Chris Brown på främre stolpen och ett lite väl enkelt ledningsmål för hemmalaget på matchens första hörna.

David Fox är nära att kvittera då han har ett mycket bra skott från 30 meter men bollen går tyvärr över.

Preston har bra koll på spelet och tvingar Colchester till avslut från 25 -30 meter och då är det ju svårt att göra mål.

Chris Brown är nära att öka på sin och Prestons målskörd då Ross Wallace hittar Jon Parkin med en mycket bra boll. Parkin spelar vidare till Brown som i mycket bra läge skjuter utanför.

Preston gör mål igen
Bara en minut efter Browns jättechans kommer tyvärr 2-0 då Chris Brown spelar fram Chis Sedgwick som ensam med målvakten skjuter ett skott som Marc Tierney lyckas bryta med en fin glidtackling men Colchester har maximal otur då bollen studsar in i mål och inte utanför målet.

Eländet fortsätter för The U’s då John White tvingas utgå skadad och in kommer istället Joel Thomas. Ett överraskande val att byta in Thomas då han ju är en offensiv spelare. Men ligger man under med 2-0 i en cupmatch spelar det ju ingen roll hur mycket man förlorar med.

Colchester har inte gett upp och man har en bra chans då Joel Thomas kommer fram på högerkanten och försöker hitta in till Steven Gillespie som lurar offsidefällan men tyvärr når han aldrig bollen.

Joel Thomas provar med ett skott men Sean St. Ledger bryter skottet så fortfarande 2-0 till hemmalaget.

Preston är det bättre laget och Ross Wallace skapar fram ännu en hörna för Preston men den här gången blir det inget mål.

Preston är nära att öka på sin ledning efter ännu en hörna men den här gången är det Paul Reid som nickar undan bollen på mållinjen.

16:48 Preston går till halvtidsvila med 2-0

Preston leder rättvist med 2-0 då man varit tyngre än Colchester och det märks vilka som spelar i den högre divisionen. Kommer att bli mycket svårt för The U’s att vända det här i andra halvlek.

17:05 Avspark
Preston avgör matchen
Den andra halvleken börjar med en skada men när väl spelet åter så gör Jon Parkin 3-0 på ett skott som Ben Williams är på men han orkar inte hålla skottet. 3-0 och matchen är över.

Mera mål för Preston
Jon Parkin gör sitt andra mål på två minuter då han snyggt lobbar in bollen från 18 meter.

Ännu mera mål för Preston
Preston gör mål på varje anfall och matchen är självklart över. 5-0 kommer på ett skott från tvåmålsskytten Chris Brown som träffar stolpen och sen i ryggen på Ben Williams och målet tecknas som självmål.

Preston gör tre mål på fem minuter och det återstår 38 minuter av matchen. Bara att hoppas Preston inte knäcker Colchesters fina självförtroende totalt.

Tyvärr måste ju matchen spelas klart och det enda man har att hoppas på nu är ju att vädret ska bli så dåligt att matchen måste brytas med omspel som följd.

Förnedringen fortsätter.
Preston ökar på sin förnedring och Colchester kommer att åka på sin största förlust någonsin i FA Cupens historia. Den största förlusten är från 1971 då Colchester förlorade mot Everton i sjätte omgången med 5-0. Skillnaden då är ju att Colchester spelade i Division 4 och Everton i Division 1. Darren Carter är den senaste målskytten då han med 25 minuter kvar gör 6-0

Preston får en straff
Preston gör 7-0 men domaren har redan blås av för en straff för Preston så man får en ny chans. Jon Parkin gör inget misstag från 11-meterspunkten och Parkin har nu gjort sitt hat-trick.

Colchesters största förlust genom tiderna är 8-0 när Leyton Orient vann i gamla Division 4 mot Colchester på Brisbane Road 1988.

17:53 Eländet slut och Preston vinner med 7-0

Matchen tar äntligen slut och Preston vinner med förnedrande 7-0 och man hade även bud på mer. Colchester får godkänt för sin första kvart men sen är det bara minuspoäng. Ska man hitta något positivt idag är att matchen inte gällde League One utan FA Cupen. Dock är det ju viktigt att gå långt i FA Cupen som med rätt lottning kan ge mycket stora pengar. 2010 kan bara bli bättre från och med nu.

Colchester får ta nya tag nästa vecka då The U’s reser till Huish Park i Yeovil och match mot Yeovil Town. Yeovil fick sin match i League One inställd då Leyton Orients inte kunde erbjuda en spelbar gräsmatta. Enda trösten är ju att det inte kan gå lika illa då.

1-0
Chris Brown (12:56), 2-0 Chris Sedgwick (26:47), 3-0 Jon Parkin (47:53), 4-0 Jon Parkin (49:23), 5-0 Självmål (Ben Williams)(51:24), 6-1 Darren Carter (63:12), 7-0 Jon Parkin (straff)(71:37)

Publik: 7.621