Colchester förlorar matchen i sista sekunden

Huddersfield – Colchester
League One
1 maj 2010
Galpharm Stadium, Huddersfield

Colchester har åkt norrut till Yorkshire och Huddersfield där säsongens sista bortamatch spelas. Colchester chanser är ju tyvärr borta då man mer eller mindre kastat bort sina chanser att spela i Championship nästa säsong.

Colchester gör flera ändringar i laget och det verkar som manager Aidy Boothroyd ger vissa spelare chansen att spela sig kvar i truppen. Framförallt är det Simon Hackney som kom till Colchester förra vintern men varit utlånad under våren och David Fox som kom förra sommaren och tog en plats i startelvan men när Lambert drog efter en vecka har Fox speltid varit mycket sparsam. På bänken hittar vi även två ungdomsspelare som plockats upp från U-laget.

Den här matchen var ju för några veckor sedan matchen som skulle avgöra vilket lag som tog sig till kvalet då lagen låg mer eller mindre lika men sen dess har The U’s slutat vinna matcher samtidigt som Huddersfield bara vann sina matcher.

Colchester spelar i sin gula tredjetröja och anfaller i den första halvleken höger till vänster i första halvleken

16:00 Avspark

Colchester får matchens första skott på mål då David Fox från bollen från Kem Izzet men Alex Smithies i hemmalagets mål har inga större problem med skottet.

Huddersfields första skott kommer någon minut senare då Daniel Drinkwater provar med ett skott från 25 meter men Marc Tierney står i vägen och The U’s tar hand om bollen.
Colchester får matchens första hörna då Ian Henderson skjuter ett skott från nära håll men Alex Smithies tippar bollen över till en hörna. Hörnan från David Fox blir till en dubbelhörna men någon riktig farlig chans blir det inte.

Huddersfield får straff
Huddersfield får sin första hörna. Bollen går mot Ben Williams men han når tyvärr inte bollen och den hamnar i stället på Paul Reids händer och domaren dömer straff. Colchesters spelare är ju såklart inte överens med domaren då Paul Reid blivit knuffad in i situationen men dömt är dömt och det är straff för hemmalaget. Reid blir även varnad

Paul Reid (vänster) tar med handen och det blir straff

Huddersfield tar ledningen
Theo Robinson gör inget misstag och hemmalaget leder med 1-0 på lagets i stort sätt första anfall efter 20 minuter.

Colchester är nära att kvittera någon minut efter målet då Peter Clarke kapar Kevin Lisbie i bra läge. Clarke blir varnad och frisparken från Simon Hackney är mycket nära att hitta Ian Henderson framför målet.

Målskytten Theo Robinson försöker med ett skott från 25 meter men Ben Williams har inga problem och sätter igång ett snabbt anfall genom John White som hittar Kem Izzet vars genomskärare till Ian Henderson tyvärr blir en aning för lång.

Anthony Wordsworth provar med ett skott från 20 meter men skottet går över målet.

David Fox har ett bra skott men Alex Smithies har inga större problem att fånga bollen.

Kevin Lisbie har ett drömläge att nicka in en kvittering men från sex meter lyckas han nicka över.

Anthony Wordsworth är nära att få bollen från Kem Izzet i fritt läge med målvakten men Peter Clarke sträcker ut och får undan bollen till en halvfarlig hörna.

Gary Roberts får bollen från Theo Robinson och man är beredd att skriva ner 2-0 till hemmalaget men Roberts vet inte hur ensam han är framför Ben Williams så han stressar iväg ett skott som går utanför. Roberts var helt solo framför Williams och kunde bara rulla in 2-0.

16:48 Halvtid

Huddersfield går till halvtidsvilan med en ledning 1-0. Colchesters gjorde en klart godkänd första halvlek och man borde nog haft ett oavgjort resultat med sig till vilan.

Colchester och Huddersfield springer ut med samma lag även i den andra halvleken då inga byten är gjorda I halvtid.

Halvtidsvilan blir extra lång då Huddersfield passar på och har en massa prisutdelningar och annat trams.

17:05 Colchester gör avspark för andra halvlek.

Den andra halvleken är tyvärr inte alls lika bra i inledningen då matchen mest står och väger. Det enda Colchester skapar är några misslyckade hörnor. Huddersfield har inte så mycket mer dom heller då varken Ben Williams eller Alex Smithies i dom båda målen behöver göra några räddningar.

Colchester kvitterar
Med en kvart kvar av matchen kommer inbytte Kayode Odejayi igenom på högerkanten och spelar bollen fint snett inåt bakåt till Simon Hackney som bara behöver sätta foten till och Hackney gör sitt tredje mål för säsongen.

Huddersfield har ett fint läge att ta över ledningen i anfallet efter men John White bryter bollen och startar en kontring som slutar i hörna för The U’s

En mycket avslagen andra halvlek har vaknat till liv helt plötsligt.

Efter några byten från båda lagen är Colchester mycket nära att ta ledningen då Anthony Wordsworth drar till från 30 meter vilket tvingar Alex Smithies till en mycket bra räddning.

Nathan Eccleston har ett bra läge att återge ledningen för Huddersfield men skottet går utanför

Huddersfield satsar allt framåt i slutminuterna då man fått reda på att både Leeds och Millwall ligger under vilket innebär att seger för Huddersfield kan ta dom till andra platsen.

Huddersfield vinner matchen
Huddersfield får en frispark i inläggsläge och Lee Novak nickar in frisparken från Gary Roberts
Domaren blåser av matchen sekunden efter så en otroligt tung förlust för Colchester

17:56 Matchen slutar 2-1 till hemmalaget

Colchesters sista bortamatch slutar med ännu en förlust. Colchester har bara vunnit fem bortamatcher den här säsongen vilket kan jämföras mot förra säsongen då vi vann hela elva matcher utanför Colchester. Höjdpunken är ju självkart premiären mot Norwich borta då Colchester mosade hemmalaget och vann med fantastiska 7-1.

Colchesters sista match för säsongen är om en vecka då Leyton Orient gästar Colchester. Orient säkrade idag nytt kontrakt efter en seger mot Wycombe.

Huddersfield - Colchester 2-1
1-0 Theo Robinson (straff) (16:49), 1-1 Simon Hackney (76:20), Lee Novak (90:00+04:47)

Publik: 17.950