Lagbanner
King ratar Coventry
Marlon King - knappast en favorit i Coventry

King ratar Coventry

Marlon King har alltså skrivit på för Birmingham kort efter att ha kommit muntligen överens om en förlängning med Coventry.

De flesta var av naturliga skäl väldigt nöjda över beskedet att Coventry och Marlon King enats om ett nytt kontrakt i Coventry. Då det är semestertider för många fotbollsspelare så var överenskommelsen muntlig för att skrivas under snarast möjligt.

Det tog dock inte särskilt lång tid innan rykten började spridas om att Birmingham visat intresse i sista stund och idag har övergången alltså bekräftats. Coventrylägret känner sig av förståeliga mindre nöjda. Andy Thorn säger till lokalpressen att han känner sig förrådd;

"Jag känner mig förråd såväl personligen som professionellt. Jag har ingen aning om vad han fått för råd men han borde tänkt på hur bra hans tid varit här och hur välkomnad och uppskattad han varit av fansen. Han pratade med mig förra torsdagen för att bekräfta att han ville stanna vilket kom ut i media och 24 timmar senare kom ryktena om Birmingham. "

King å sin sida menar att han mycket riktigt hade fått ett kontraktserbjudande som han var nöjd med men att Coventry drog ut på tiden och under tiden så dök det upp ett bra avtal från Birmingham som han istället signade.

Coventry avvisar Kings påståenden och ordförande Ken Dulieu kommenterade det hela; "Vi hade nått en överenskommelse med King och hans rådgivare och vi var muntligen klara med allt och nu får vi reda på att han skrivit på för Birmingham. Klubben och fansen har backat upp King och gett honom chansen, vi hjälpte honom få fart på karriären igen och vi var väldigt nöjda med att han ville stanna och fortsätta hos oss. Att han nu vänt oss och vår överrenskommelse ryggen känns svårsmält"

Thorn avslutade intervjun med en känsla av tydlig besvikelse; "Ingen hade varit gladare än jag när Marlon ringde upp mig och meddelade sitt beslut men det varade inte så länge. Självklart måste fotbollsspelare tänka på sin karriär men samtidigt kanske King skulle tänkt lite mer på vad Coventry och fansen gjort för honom. Bevisligen var det inte värt mycket!"

#####
'
Utan att veta exakt vad som sagts och gjorts i dessa turer känns det likväl som ett knivhugg i ryggen av en girig spelare. Att få chansen igen med skamfilat rykte, att bli skyttekung i laget och ganska omgående etablera sig som en nyckelspelare samt att som kronan på verket få fansens pris som årets spelare gör att det känns ganska ruttet att säga sig vara nöjd med ett kontraktsförslag för att sedan inte kunna vänta någon dag eller två?

Det känns inte direkt otroligt om det skulle visa sig att Birminghams erbjudande rent ekonomiskt var bättre.

Nä, Marlon King - du kommer knappast bli ihågkommen för dina mål i Coventrys tröja...

#####

Vad tycker ni? In på forumet och skriv en rad eller två.

Janne Wennerstrand2011-06-10 16:18:30
Author

Fler artiklar om Coventry