Lagbanner
Vad hände under Coventrys Silly Season?
Det börjar bli dags att plocka poäng och få segerjubla!

Vad hände under Coventrys Silly Season?

En Silly Season är alltid lika spännande då nyförvärv kopplas samman med klubben och andra lämnar den samma. I Coventrylägret har det varit en tämligen lugn och stillsam sommar.

Vad har hänt i Coventry under sommarens silly season? Inte allt för mycket skulle kunna sammanfatta det hela rätt bra men en genomgång över vad som trots allt har hänt kan vara på sin plats.

En stor och viktig faktor till den relativt lugna sommaren i Coventry heter ekonomi, eller snarare väldigt dålig sådan. Har man inga pengar blir det svårt att handla enligt en simpel logik och det har stämt in bra för Andy Thorn. Till en början kom det dock in två snabba nyförvärv i form av målvakterna Joe Murphy och Chris Dunn vilket var av första och största prioritet då ett par målvakter är en viktig ingridiens i vilket lagbygge som helst.

Sen kommer man att tänka på Kents hit vars refräng går i stil med; sen kom ingenting, sen kom ingenting men ingenting är...  Efter ingenting kom så ett par någorlunda hektiska dagar mot slutet av augusti med diverse rykten som till sist mynnade ut i ett par affärer där det tredje nyförvärvet signade i form av anfallaren Cody McDonald.

#####

För att sammanfatta övergångarna i Coventry så har de tre nyförvärven redan nämnts

Jor Murphy (Scunthorpe)
Chris Dunn (Northampton)
Cody McDonald (Norwich)

Listan på spelare som lämnat är betydligt längre

Keiren Westwood
Michael Quirke
Stephen O'Halloran
Ben Turner
Isaac Osbourne
Lee Carsley
Michael McIndoe
Aron Gunnarsson
Marlon King

Det ger en klart mer slimmad och billigare trupp än tidigare och i brist på nyförvärv har man fyllt på med egna löften vilket passar en ansträngd ekonomi bättre. Ungtupparna i a-laget är många och flera av dem har redan spelat till sig en mer eller mindre ordinarie plats i laget och övriga lär få känna på spel under säsongen som kommer. Lika bra att lägga följande namn på minnet om ni ser dem i kommande laguppställningar så vet ni att det är Coventrys framtid.

Gael Bigirimana, Nathan Cameron, Cyrus Christie, Jordan Clarke, Shaun Jeffers, Aaron Phillips, Josh Ruffels, Conor Thomas och Callum Wilson. Flertalet av dem har som sagt redan gjort ett rejält avtryck i laget och det är glädjande att se att det kommer fram nya spännande spelare från de egna leden.

#####

Ekonomin nämndes i början och det pågår ett ständigt arbete kring det och det ryktas om att klubben kommer sättas under administration (vilket får ses som ett fullt realistiskt scenario i dagsläget) men även att  penningstarka investerare planerar ett köp av klubben. Dock tycks det som att eventuella investerare helt enkelt inväntar administration innan man själva går in i klubben.

Klubben blöder enligt rykten ett antal £100,000 i månaden vilket naturligtvis blir ohållbart i längden. Man beslutade dock att hålla i ett par av de spelare som kunnat inbringa välbehövliga pengar som tex Sammy Clingan och Lukas Jutkiewicz som det ryktades en hel del om mot slutet av transferfönstret. Frågan är dock hur läget ser ut framåt januari. Har det inte förbättrats till dess kan knappast styrelsen hålla emot och spelarförsäljningar lär bli ett faktum.

#####

Nu är transferfönstret stängt men det innebär inte per automatik att det inte kommer dyka upp nya ansikten i Coventry utan mest troligt är tvärtom. Ambitionen är att förstärka truppen med ett par spelare som lånas in från PL-klubbar.

Kan truppen förstärkas så får Andy Thorn lite större möjligheter att få fart på laget och därmed börja plocka poäng. Just poängplockandet kan komma att bli oerhört viktigt om administationshotet förverkligas. Blir det tio minuspoäng så blir kampen om att hålla sig kvar Championship oerhört tuff men ännu en säsongs överlevnad skulle kunna ge en välbehövlig boost framåt för ett kämpande Coventry.

Janne Wennerstrand2011-09-04 17:42:00
Author

Fler artiklar om Coventry