Lagbanner
Genomgång av spelartruppen, FÖRSVARARE

Genomgång av spelartruppen, FÖRSVARARE

Här kommer en kort genomgång hur läget ser ut i truppen just nu och vi fortsätter nu med våra försvarare.

Försvarare

Ryan Haynes, Vänsterback: Är en ung och lovande vänsterytterback. Killen är endast 17 år gammal men Steven Pressley har sagt att Ryan kommer att få chansen denna säsong då hans utvecklingskurvan pekat spik rakt uppåt enligt Steven Pressley.

Kommentar: Då Ryan endast är 17 år gammal så har jag svårt att tro att killen kommer starta många matcher denna säsong. Framförallt då man även har plockat in rutinerade Danny Pugh på free transfer som också kan spela vänsterback. Men Steven Pressley har aldrig tvekat förut när det gäller att ge unga killar chansen så vem vet.

Danny Pugh, Vänsterback: Kom på free transfer nu i somras ifrån Leeds. Killen är 31 år gammal och är fostrad i Manchester Uniteds ungdomsakademi. Har sett lovande ut på försäsongen och kommer troligen vara startspelare på vänsterbacken när säsongen startar borta mot Bradford den 9 augusti. Han kommer också troligen fungera som mentor till den lovande Ryan Haynes.

Kommentar: Denna värvning var ett måste då man släppte Blair Adams till Notts County och stod då endast med den unge Ryan Haynes på vänsterbacken som alternativ. Tror även att  Dannys rutin från både Premier League och The Championship kommer att skapa en god trygghet i försvaret kommande säsong.

Andy Webster, Mittback: Kom förra säsongen från spel i Skottland. Han övertygande mycket i början men formen sviktade avsevärt mycket på slutet på säsongen. Många ifrågasätte hans fysiska form förra säongen då han verkade loj och långsam.

Kommentar: Steven Pressley måste nog ha gett Andy ett specialträningsschema inför denna säsong. För Steven anser att han aldrig har sett Andy såhär bra tränad förut. Man får hoppas att så är fallet. Om inte så bör han inte vara en startman denna säsong.

Danny Seabourne, Mittback: Kom i januarifönstret förra säsongen och blandade bländande spel med horribla insatser och var stundtals bänkad då Steven Pressley ansåg att han inte höll måttet. Steven Pressley sägs vara nöjd med Dannys svar på bänkningen och sägs vara aktuell för att starta i mittförsvaret denna säsong.

Kommentar: Vi får väl hoppas att han kan minimera sina dåliga insatser och vara mer stabil denna säsong. Tror dock att Steven Pressley kommer att välja Andy Webster före Danny då säsongen drar igång.

Jordan Willis, Mittback: Ung och lovande spelare som är fostrad i Coventrys ungdomsakademi och spelande ett flertal matcher förra säsongen. Jordan förlängde även sitt kontrakt till 2016 i slutet på förra säsongen.

Kommentar: Är i mina ögon ett bättre val än både Andy och Danny som startspelare när säsongen drar igång. Är fostrad i klubben och brinner verkligen för Coventry City.

Reda Johnson, Mittback: Kom på free transfer från Sheffield W inför denna säsong. Steven Pressley beskriver honom som ett monster då killen är 1,99 cm lång och har en kroppsbyggnad som hulken. Beskrivs också vara riktigt giftig på fasta situationer och det är nått som Steven Pressley viljat förbättra i klubben.

Kommentar: Då Reda Johnson tilldelats kaptensbindel av Steven Pressley så måste han verklige tro på denna spelare. Enligt mig så är han för skadebenägen för att vara kapten för klubben. Konstigt val enligt mig och måste kännas surt för Carl Baker som var kapten förra säsongen att förlora kaptensbindeln till en spelare som inte ens spelat en minut för klubben hittils. Kommer troligen vara en start spelare när säsongen drar igång i augusti.

Stuart Urqhart, Mittback: Värvades till klubben förra sommaren av Steven Pressley och är tänkt som en framtidsspelare för klubben. Stuart kom ifrån Glasgow Rangers och har mestadels huserat i U21 och U18 laget förra säsongen.

Kommentar: Killen värvades för framtiden och kommer troligtvis även denna säsong husera i U21 och U18 laget. Dock så har Steven Pressley sagt att han kan få chansen i år om formkurvan fortsätter att peka uppåt.

Jordan Clarke, Högerback: Då Cyrus Christie lämnat klubben så kommer troligen Jordan Clarke vara nr 1 som högerback denna säsong. Noterbart är att Jordan spelande mestadels mittback förra säsongen men enligt Steven Pressley är han i grund och botten en offensiv ytterback. Kommer han att fylla tomrummet efter Cyrus Christie?

Kommentar: Visst kan han spela högerback, men då han spelat mittback mestadels förra säsongen så tror jag han får det svårt att ta efter Cyrus Christies strålande högerbacksspel förra säsongen. Tror mer på Aaron Phillips på denna position. Men vi får väl se!

Aaron Phillips, Högerback: En ung och lovande offensiv högerback som är fostrad i Coventrys ungdomsakademi. Gjorde ett fåtal matcher förra säsongen men är nu redo för mera enligt Steven Pressley. Vem kommer han att välja på högerbacken? Jordan eller Aaron? Det märker vi den 9 augusti borta mot Bradford.

Kommentar: Är i mina ögon redo för mer a-lagsfotboll denna säsong. Han är snabb och teknisk och har lungor utan dess like. Killen kan springa hur mycket som helst. Enda svagheten är huvudspelet men vi får hoppas han växer några cm till helt enkelt :)

Min backlinje och målvakt borta mot Bradford den 9 augusti ( 5 - 3 - 2 uppställning )

                                         Allsop
                        Willis  -  Webster  -  Johnson
      Phillips                                                             Pugh

Peter Karlsson2014-07-31 19:40:00
Author

Fler artiklar om Coventry