Lagbanner
Genomgång av spelartruppen, MÅLVAKTER

Genomgång av spelartruppen, MÅLVAKTER

Försäsongen drar igång på allvar idag när Coventry City beger sig till norra Italien på träningsläger. Här kommer en kort genomgång hur läget ser ut i truppen just nu och vi börjar på målvaktsfronten.

Målvakter:

Lee Burge: Har varit i klubben sedan 13 års ålder och skrev nyligen på ett nytt 3 års kontrakt med klubben. Steven Pressley har uttalat sig i media och sagt att Lee Burge kommer att få chansen i år och bevisa att han ska stå mellan stolparna denna säsong. Lee Burge är dock endast 21 år gammal och frågan är om han pallar för trycket?

Ryan Allsopp: Som jag skrivit i tidigare artiklar så kom Ryan till klubben på lån i 6 månader som en del av dealen som gjorde att Callum Wilson gick motsatta hållet till Bournemouth. Steven Pressley hoppas att Ryan kommer att va en bra konkurrent till Lee Burge om vem som skall vara första valet mellan stolparna denna säsong. Ryan är också 21 år fyllda och var förra säsongen mestadels skadan.

Kommentar: Det återstår att se om Steven Pressley gjorde rätt val när han släppte iväg den rutinerade målvakten Joe Murphy till Huddersfield. Jag anser att Joe Murphy gott och väl kunde fått ett nytt kontrakt. Speciellt eftersom jag anser att Joe räddade många poäng åt oss förra säsongen. Nu sitter vi med två unga målvakter där ingen riktigt har någon a-lagsrutin samt att vad händer när Ryan Allsopps lånekontrakt går ut den 1 januari 2015? Frågetecknerna är många, men vi får lita på att Steven Pressley vet vad han gör och att han har hittat den nya Joe Hart i våran egen lilla Lee Burge. Dem är i alla fall hyffsat lika i ansiktet och frisyr i alla fall.

Peter Karlsson2014-07-13 11:10:00
Author

Fler artiklar om Coventry