Lagbanner
Genomgång av spelartruppen, MITTFÄLTARE
Kommer John Fleck styra och ställa som vanligt på mittfältet?

Genomgång av spelartruppen, MITTFÄLTARE

Här kommer en kort genomgång hur läget ser ut i truppen just nu och vi fortsätter nu med våra mittfältare

Mittfältare

John Fleck, Innermittfältare: John kom ifrån Glasgow Rangers för två säsonger sedan och har formtats från att vara en släpande anfallare till att numera ha en mer spelfördelande roll i uppbyggnadsfasen från försvar till anfall. Steven Pressley lägger mycket ansvar på killen och John Fleck har verklingen utvecklats till en viktig pelare i Coventrys spelfilosofi som handlar om att snabbt ställa om från försvar till anfall.

Kommentar: Var den spelaren i mina ögon som imponerande mest förra säsongen. Killen har en bra spelförståelse och en bländande teknik och fostrad i Skottland, alltså killen ger 110% i alla dueller. Coventry måste ha som prio ett när det gäller att förlänga någons kontrakt. Hans kontrakt löper ut 2015.

Conor Thomas, Innermittfältare: Fostrad i Coventrys ungdomsakademi och spås en lysande framtid av Steven Pressley. Både han och John Fleck var viktiga pelare förra säsongen. Svårt att tro han grabben endast är 20 år gammal med tanke på hans mognad i spelet.

Kommentar: Conor och John kommer helt klart vara två viktiga pelare denna säsong och vi kan bara hoppas att båda spelarna lyckas hålla sig skadefria hela säsongen. Förra säsongen så tappade man många matcher pga deras frånvaro på det centrala mittfältet.

Danny Swanson,  Yttermittfältare: Ny för säsongen och är tänkt att husera på vänsterkanten enligt Steven Pressley. Hans bästa egenskaper enligt Steven Pressley är hans förmåga att utmana och hans snabbhet.

Kommentar: Då Danny är ny för säsongen så kan jag inte nämna så mycket förutom att han har imponerat under försäsongen med hans teknik och vassa vänsterdoja.

Jim O´Brien, Yttermittfältare: Ny för säsongen och är tänkt att husera på högerkanten enligt Steven Pressley. Hans bästa egenskaper enligt Steven Pressley är hans arbetsmoral och vassa högerfot när det kommer till inlägg och avslut.

Kommentar: Då Jim är ny för säsongen så kan jag inte nämna så mycket förutom att han har imponerat under försäsongen med hans arbetsmoral och fina inlägg.

Mohammed Caulibaly, Yttermittfältare: Ny för säsongen och är tänkt att husera på högerkanten enligt Steven Pressley. Hans bästa egenskaper enligt Steven Pressley är hans snabbhet och vassa högerfot när det kommer till inlägg och avslut.

Kommentar: Då hans skadehistorik är ganska så tråkig att läsa om och att han för tillfället är skadan så finns det inget positivt att säga om honom just nu. Hoppas framtiden visar något annat än bara skadefrånvaro.

Billy Daniels, Ytter/Innermittfältare: En ung och lovande spelare enligt Steven Pressley som kan husera både på kanten och centralt på mittfältet. Killen gjorde 3 mål förra säsongen och Steven Pressley hoppas han fortsätter sin fina utveckling denna säsong.

Kommentar: Kommer troligen agera inhoppare denna säsong då klubben förstärkt med spelare på mittfältet. En utlåning kan vara på tapeten kanske? Hur som helst en lovande spelare som har en ljus framtid i klubben.

Jack Finch, Innermittfältare: Ung och lovande talang som fått chansen av Steven Pressley på försäsongen och gjort bra ifrån sig. Steven säger att killen är en spelare för framtiden och kommer troligen mest husera i U21 laget och på bänken vid a-lagsmatcher vid skador.

Kommentar: Kul att se att Coventrys ungdomsakademi tar fram fina talanger. Hoppas killen får chansen denna säsong och tar den!

Ivan Lowton,Innermittfältare: Ung och lovande talang som fått chansen av Steven Pressley på försäsongen och gjort bra ifrån sig. Steven säger att killen är en spelare för framtiden och kommer troligen mest husera i U21 laget och på bänken vid a-lagsmatcher vid skador.

Kommentar: Kul att se att Coventrys ungdomsakademi tar fram fina talanger. Hoppas killen får chansen denna säsong och tar den!

Carl Baker, Yttermittfältare: Har fått beskedet av Steven Pressley att han är fri att söka sig till en annan klubb då han är överflödig när det kommer till Steven Pressleys planer för denna säsong. Är för tillfället skadad men verkar vilja stanna kvar och kämpa för sin plats i truppen. Framtiden får avgöra och Carl finns kvar när transferfönstret stängt den 31 augusti.

Kommentar: Vilken mardröm för Carl från att gå från att vara lagkapten förra säsongen till att nu få veta att hans framtid ligger nån annan stans. Jag personligen tror mer att det handlar om hans höga lön och inte om hans prestationer på planen. Killen gjorde ändå 9 mål förra säsongen. Tråkigt då killen förtjänar mer respekt av klubben enligt mig.

Adam Barton, Innermittfältare: Fick besked i slutet på förra säsongen att hans framtid var någon annanstans än i Coventry City. Är ändå fortfarande kvar och har enligt Steven Pressley ändrat sin attityd och imponerat på honom. Fortfarande oklart om han kommer vara kvar när transferfönstret stänger den 31 augusti.

Kommentar: Vet inte rikigt vad jag ska säga om Adam. Han blandar och ger i sina matcher han får spela. Har bra fötter och underbar blick för spelet. Problemet är att han är för loj och för långsam i mina ögon och alldeles för vek i närkampsspelet. Adam Barton borde försöka hitta sig en ny klubb och ge plats för någon av våra lovande talanger istället.
 

Peter Karlsson2014-08-07 02:29:52
Author

Fler artiklar om Coventry