Lagbanner
Kan Steven Pressley bli den nya Jimmy Hill?

Kan Steven Pressley bli den nya Jimmy Hill?

Coventry Citys styrelse måste göra allt i sin makt att försöka behålla sin guldklimp till tränare.




När en viss man vid namn Jimmy Hill tog sina första steg in på Highfield Road 1961, så var det många som var tveksama till vad han skulle kunna tillföra som tränare hos Coventry City.

Jimmy hade inte tränat någon klubb innan han kom till Coventry City, så detta var en chansning utan dess like.

Men under sina 5 1/2 år som tränare för klubben så lyckades han förvandla denna då medelmåttiga klubb till att vandra hela vägen från division 3 till division 1 ( dåvarande högsta divisionen ) och denna bedrift har blivit ihågkommen bland fansen som " The Sky Blue Revolution .

Jimmi Hills prestationer som tränare har resulterat i att det nu står en staty utanför The Ricoh Arena på just Jimmy Hill.

Spolar man nu fram 50 år och tittar på reaktionen som var bland fansen när Steven Pressley anställdes som tränare, så kan man se många likheter gällande vad fans tyckte om det hela.

Steven Pressley kom ner ifrån Skottland efter att han lämnat Falkirk och han hade ingen alls erfarenhet av att träna någon klubb i England.

Läget som var i klubben när båda anställdes var väldigt likartad. Klubben spelade i samma division och båda blev starkt kritiserade bland fansen när dem anställdes.

Tittar man nu hur det har gått för Steven Pressley så är det bara att lyfta på hatten och applådera hans prestationer med laget samtidigt som gnället från fansen försvunnit helt och hållet. När till och med Sir Alex Ferguson sägerr följande om Steven Pressley " Ni har fått till er en ung och talangfull tränare som ni borde hålla hårt i " så kan man ju bara instämma.

Pressley gillar att utveckla unga spelare och tvekar inte en sekund på att ge dem chansen i startuppställningen. Jimmy Hill hade samma filosofi dock så hade han lyxen att även kunna köpa spelare till klubben som gav mer erfarenhet och stjärnspets till truppen , något som Steven Pressley inte haft möjlighet att göra då pengar inte funnits i klubben.
Just detta är något som man måste ge beröm till Steven Pressley då han fortsatt sin filosofi även fast pengarna inte funnits att införskaffa erfarenhet till truppen. Den lagsammanhållningen han skapat i truppen som  mestadels består av spelare mellan 18 - 23 år är helt fantastiskt. Detta var något som Jimmy Hill också lyckades med under 60-talet dock med lite mer rutin i truppen.

Nu i Januari så öppnar transferfönstret igen och många fasar för att vi ska tappa flera av våra duktiga unga stjärnor som utvecklats under Steven Pressley. Syftar då speciellt på John Fleck, Cyrus Christie och Callum Wilson. Men det vi alla  borde vara rädda för är att någon annan klubb kommer in och snor våran unga och talangfulla tränare vid namn Steven Pressley ifrån oss.

Coventry Citys styrelse måste göra allt dem kan för att behålla denna 2000-talets motsvarighet till Jimmy Hill. Får han tid och pengar så kan detta var starten på något stort.

Så kan Steven Pressley bli våran nya Jimmy Hill??

Svaret är JA!


PUSB!

Peter Karlsson2013-11-05 21:44:00
Author

Fler artiklar om Coventry