Dagen efter: Äntligen, Spurs!
Det gäller att glädjas när man kan.

Dagen efter: Äntligen, Spurs!

Tottenham har haft problem, men när det plötsligt fungerade igen blev det rintigt trevligt. Spurs vann med 4-0 mot Crystal Palace och det finns mycket att glädjas över. Bror Hemming svarar på några aktuella frågor.

1. Efter en tung period blev det plötsligt 4-0 mot Crystal Palace. Är allt bra nu?

- Nä, men låt oss ändå känna glädjen efter en vinst som denna. Tottenham bejövde det här. Att det blir stora siffror känns heller inte oväntat. När ett lag som Spurs inte får något att stämma sätter det sig i huvudet. Spelet har låst sig extra mycket för att alla tänker för mycket på att inte göra misstag. Men när flytet infinner sig och spelarna kan känna glädje igen så rinner det lätt iväg. Det betyder inte att allt plötsligt är bra, men det betyder att det är mycket bättre än för någon dag sedan.


2. Bryan Gil var pigg och låg bakom ett par mål. Är han på gång att komma in i hur det är att spela i Premier League?

- Nja, det vet jag inte. Men han var livlig och när det fungerar är det nyttigt att ha nån som bryter mönster. Igår gjorde han skillnad, och det är såklart bra. Men det är i första hand med Heung-min Son som han konkurrerar. Dejan Kulusevski går före, och även en frisk Richarlison är svår att ta sig förbi. Men allt Gil kan göra är att göra som igår, så det var en positiv insats.


3. I försvaret ändrades det om igen. Hur vill du se Spurs trebackslinje?

- Jag vill ha det som igår. Cristian Romero till höger och Eric Dier i mitten, sen har jag inget emot om Clement Lenglet spelar till vänster.

Jag skulle verkligen vilja se Antonio Conte ställa upp med samma backlinje i match efter match. Visst att skador och avstängningar kan ställa till det, men min känsla är att Conte ändrat lite för mycket.

Sen skiljer det kanske inte så mycket mellan Lenglet och Ben Davies. Men egentligen vill vi kanske ha in en ny spelare där.

Spursredaktionen2023-01-05 10:53:00

Fler artiklar om Tottenham