Dagen efter: Fin insats av Bergvall
Lucas Bergvall står redo när det behövs.

Dagen efter: Fin insats av Bergvall

Tottenham vann med 1-0 hemma mot AZ Alkmaar i Europa League. Juniorer spelade från start och Richarlison tog en straff från James Maddison. Bror Hemming svarar på några aktuella frågor.

1. Tre matcher i Europa League, nio poäng. Det måste kännas bra?

- Så är det. Det skapar en sån harmoni i truppen. Bänken hålls igång men det har inte sett ut som vi vant oss vid när i stort sett hela startelvan från ligamatcher roterats ut. Här spelar man som ett lag, och spelarna på planen ser ut att spela för varandra. Annars brukar det mest vara överbetalda namn som mest är intresserade av att göra ett jobb för sig själva. Men Ange Postecoglou har lyckats göra sig av med den typen av bänkspelare, och istället fått in hunger. Det är väldigt kul att se och får mig att tro på en klubb som mår bra.

2. Lucas Bergvall, Archie Gray och Mikey Moore spelade alla från start. Hur ser deras chanser ut att få speltid i Premier League?

- Ingen känns väl egentligen särskilt nära att få starta. Inte för att dom skulle göra bort sig, framförallt inte Gray eller Bergvall, men det finns en del spelare i vägen. Just nu står det exempelvis mellan Pape Matar Sarr och James Maddison, och en sådan konkurrenssituation gör det såklart svårt för Lucas Bergvall. Men när det ska spelas Premier League även mitt i veckorna vet vi inte vad som händer. Dessutom är vi bara nån skada eller två från en helt annan ordning. Men Ange Postecoglou är öppen med det själv, Gray och Bergvall gör det bra, inte för att vara juniorer, utan dom gör det bra som spelare i Tottenham. Men ytterligare en tid lär andra gå före. Men med detta sagt, igår var han bra, typ bäst, men kanske ändå inte tillräckligt bra för atr ens närma sig övriga som konkurrerar på samma position.

3. James Maddison gav bort straffen till Richarlison. Hur ser du på händelsen?

- Äh, jag vet inte. Det känns onödigt att Richarlison ens ska hålla på. Vill han nu ta straffen kan han väl försöka göra en deal med tränare och medspelare innan matchen. Men nu hanterade Maddisin det bra, han vek inte ner sig för lätt utan visade vem som var kapten, sen gav han ändå bort straffen, vilket också var stort ledarskap. Maddison växte i mina ögon. Sen gjorde Richarlison också det bra, det är inte lätt att slå en straff när han sätter sån extra press på sig själv, men den var av högsta klass.

Spursredaktionen2024-10-25 11:34:00

Fler artiklar om Tottenham