Dagen efter: Som Europa League ska vara
Spurs vann!

Dagen efter: Som Europa League ska vara

Tottenham gjorde vad man skulle borta mot Ferencvaros. Trots en hel del ungdomar blev det tre poäng i Europa Leagues andra omgång. Bror Hemming svarar på några aktuella frågor.

1. Tottenham bortabesegrade Ferencvaros med 2-1 och står nu på sex poäng efter två omgångar. Det måste kännas bra?

- Ja, det är aldrig fel att vinna. Man kan vila hur många spelare som helst, men inget sliter så mycket på en trupp som förluater. Så det här var en utmärkt match. Relativt många nyckelspelare fick ganska lite eller ingen speltid, medan spelare som mår bra av att spela fick välbehövliga minuter. Tre poäng på just detta sätt är precis vad man kan få ut av en bra omgång i Europa League när laget mår bra. Visst var det synd på reduceringen, men det är sånt som händer.

2. Will Lankshear, Mikey Moore, Lucas Bergvall och Archie Gray spelade alla från start. Vad har du att säga?

- Det var jättekul att alla fick chansen och att vi fick en relativt oproblematisk match. Archie Gray hade bara rutinerat folk runt sig, men det kändes lite chansartat att ställa upp med den där offensiven där Timo Werner var den enda rutinerade pjäsen. Sen gjorde väl alla helt okej insatser, men egentligen inte så mycket mer än så om jag ska vara ärlig, om man ska bedöma alla spelare på lika villkor. Men ungdomarna mår bra av speltid och lär växa med den. Det jag tar med mig är väl framförallt att ingen kändes som nån junior, utan alla tog för sig på ett vuxet sätt.

3. Guglielmo Vicario fick spela denna bortamatch. Har Spurs ett problem när det kommer till alternativen till Vicario?

- Alltså, det är väl inget problem så länge Guglielmo Vicario håller sig hel och frisk. Men det är klart att Spurs inte har en helt önskvärd situation när många supportrar med mig känner sig lättade när det är Vicario som får stå i en sån här match. Fraser Forster hade inte tagit allt som Vicario tog igår, även om det inte innebär att Spurs helt säkert hade tappat poäng, för det hade gett en annan match. Men Vicario gjorde några viktiga räddningar, och han behövdes helt klart.

Spursredaktionen2024-10-04 09:43:00

Fler artiklar om Tottenham