2021-07-10 02:00

Colombia - Peru
3 - 2

Daniels: ”Bevisar att vi har åstadkommit något bra”

Daniels: ”Bevisar att vi har åstadkommit något bra”

Bournemouth höll presskonferens inför säsongens sista match och på podiet satt vänsterbacken Charlie Daniels. ”Storleken på de klubbar som åker ur i år visar vilken prestation AFC Bournemouth har gjort”, säger han.

Den historiska första säsongen i Premier League lider mot sitt slut för Bournemouths del och det uttalade målet att hålla sig kvar är uppnått. Kontraktet säkrades redan för ett par veckor sedan i förlustmatchen mot Everton, efter att övriga resultat gått lagets väg. På så vis lyckades man också hålla de nu nedflyttningsklara klubbarna Newcastle United, Norwich City och Aston Villa bakom sig.

– Vi var alla överens inom laget om att vi skulle jobba hårt, hålla oss till vår spelfilosofi och att det då inte skulle finnas någon gräns för hur långt vi kunde nå, säger Daniels inför den samlade presskåren och fortsätter:

– Storleken på de klubbar som nu åker ur är ett gott mått på vår prestation. I början av året var det inte många som trodde att vi skulle hänga kvar.

Bournemouth kliver in till matchen mot Manchester United utan något mer än äran att spela för. Det finns fortfarande en teoretisk chans att nå tolfteplatsen i tabellen, om än en liten sådan. Men om Charlie Daniels får bestämma ska man försöka njuta en aning av atmosfären också.

– Det är sista matchen och alla ser fram emot mötet på Old Trafford. I varje match under säsongen har vi ställts mot världsklasspelare och så blir det även på söndag. Vi reser dit utan att ha nedflyttningshotet hängande över oss och ska passa på att njuta, men även försöka lära oss något.

När lagen möttes tidigare under säsongen säkrade Bournemouth en oförglömlig seger på Dean Court med 2-1 efter mål av Junior Stanislas och Joshua King.

– Vi vill återskapa ett liknande scenario och kommer att göra vårt bästa på Old Trafford i vad som är en stormatch även för dem, säger Daniels.

Mycket riktigt gäller matchen en hel del för Manchester United som fortfarande är med i kampen om den åtråvärda fjärdeplatsen och kval till Champions League.

Källa citat: afcb.co.uk.

Joel Engström2016-05-14 18:40:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth