Everton – ynkligt och nervöst när sviten bröts. Ligacupmatch ett vägskäl.
Pickford - lämnas utsatt.

Everton – ynkligt och nervöst när sviten bröts. Ligacupmatch ett vägskäl.

Nu är vi 6 matcher in i ligan. Det som på pappret var enkelt motstånd har slutat i hälften förluster och en känsla av att laget fortfarande är kvar i försäsongen. Laget är fortfarande för obalanserat och för vekt. Gårdagens ynkliga förlust hemma mot en nykomling innebar att det inte blev 7 raka hemmasegrar i ligan. Det som Man Utd, Chelsea, Arsenal och Wolves inte klarat av – det gjorde Sheffield Utd hur enkelt som helst i en match där Everton var märkbart nervösa. Förra höstens undermåliga i

När jag såg laguppställningen mot Sheffield Ut ångrade jag att jag bara halvgarderat matchen på tipset.

Idéen att spela Sigurdsson/Schneiderlin samtidigt är dödfödd i PL, fungerar möjligen i portugisiska ligan. Idéen att spela omständligt och svårt ut på kanterna förstår jag inte heller. En Plan B med ett rakare spel på 2 forwards tror jag skulle ge bättre resultat, iaf på hemmaplan mot en nykomling.

Därmed var min förhoppning att Everton skulle klara oavgjort om vi fick straff eller ett bra frisparksläge. Inget av detta kom, istället fruktlösa hörnor och sidspelande, och chansinlägg utan adress. När Sheff Utd i första halvlek får sin hörna (mot Evertons 7) så schabblar vi in den i eget mål och där gick nog ridån ner. Ingen straff kom och 0-2 tillät man Sheffield göra utan att behöva förta sig.

Silva börjar nu hamna under rejäl press. Han har fått värva spelare av klass och alla förväntar sig resultat. Men laget måste börja tro på sig självt och inte darra som asplöv när det dröjer med att göra mål. Ett baklängesmål i varje match får man liksom räkna med även vid 70% bollinnehav. Motståndarna får ju åtminstone 1 hörna under matchen.

Jag tror att det finns möjlighet till en bra säsong - om laget hittar balansen.

Delph har visat någon form av stabilitet på mittfältet och visar den j-ar anamma och ledarskap som vi förväntar oss av en EFC-spelare. Där har vi grunden för innermittfältet som kan kompletteras med de mer eleganta Sigurdsson eller Gomez eller den mer energiske Davies. Jag hoppas Schlumberlin spelat sin sista match i det här laget. Jag börjar tyvärr mer och mer tycka att Sigurdsson inte är rätt för Everton, jag kan inte riktigt hitta hans position i helheten.
Anfallsmässigt så tror jag att Everton borde satsa på 2 anfallare och våga spela rakare för då skapas lägen på annat sätt än i nuvarande system. Med mål, gärna slumpmål, följer tryggheten. Den unge Kean ser lite valpig ut och sanningen är dock att vi är lång långt ifrån den kvalitet Lukaku gav oss i anfallet.
 
Ligacupen nästa – vägskäl för Silva:
Till veckan väntar Sheff W borta i Ligacupen. Redan nu börjar nervositeten komma eftersom EFC ska spela på bortaplan och det är stor risk att laget rasar ihop om hemmalaget får ett par hörnor.

Om Silva envisas med Schlumberlin och Sigurdsson samtidigt på plan kommer hungriga reserver i championshiplaget att köra över oss på mittfältet och då blir det ytterligare ett pinsamt uttåg ur denna turnering.

Cupmatchen börjar alltså likna ett vägskäl för Silva. Det är ett tillfälle att ge nyförvärven värdefull matchning, hitta stabilitet samt att reserver får roteras in. Men matchen måste vinnas så något får han kompromissa med. I annat fall ifrågasätts hans förmåga att leda det här talangfulla laget.
 
Min önskan mot Sheff W.
Pickford
Coleman, Mina, Holgate, Baines (C)
Bernard, Delph, Sigurdsson, Iwobi
DCL, Tosun
Reserver: Digne, Davies, Richy, Kean & Keane, Steken
      
COYB Jonas N
 

Jonas Nyström2019-09-22 09:27:37
Author

Fler artiklar om Everton