Tottenham Hotspur Stadium, 2023-09-30 18:30

Tottenham - Liverpool
2 - 1

Fem tankar efter Tottenham – Liverpool 2–1

Fem tankar efter Tottenham – Liverpool 2–1

Liverpool förlorade med 2-1 borta mot Tottenham. Matip blev olycksfågel med ett självmål i sista minuten i en match som präglades av tveksamma domslut. Redaktionen ger er fem tankar efter den tuffa lördagskvällen.

Haveri.
Jag funderade på att strunta i att lyfta fram de tveksamma beslut som togs under matchen, men känner samtidigt att det är en för stor del av förlusten. Jag lämnar däremot Simon Hooper och hans beslut på planen i fred. Däremot är det ett haveri att VAR inte fungerar i den högsta, bästa och rikaste ligan i världen. Fotboll är känslor, fotboll är misstag och fotboll är vackert. För mig tar VAR bort majoriteten av detta. Jag accepterar att en domare utan VAR tar en felaktig straff, vi är människor och gör misstag. Det hör till den riktiga fotbollen. Jag accepterar dock inte att teknologin kommer in och inte fungerar eller att människorna bakom den gör sådana uppenbara misstag. Det får inte hända men de hjälpmedel som finns. Varför har vi inte samma semiautomatiska linjer som i Champions League? För mig ska VAR fungera exakt likadant överallt, eller så återgår vi till det ursprungliga dömandet. För mig är svarsalternativ två det givna svaret men det lär vi aldrig få se på denna nivå igen. Ursäkterna som drabbat oss och flera andra klubbar kan dra åt ……, det blir inte värdigt. Haveri.

Hjärtekross.
De slet, de kämpade och de sprang. Mål bortdömt, gula kort, röda kort och skador. Allt talade emot Liverpool igår, men länge såg det ut som att det skulle bli en imponerande poäng. Tyvärr finns talesättet ”when it rains, it pours”. Joel Matips ben gav upp efter över 100 minuters kämpande och stod för ett olyckligt självmål. Besvikelsen i hans kroppsspråk gav mig lite av en hjärtekross och med det senaste årets svagare prestationer är jag orolig att detta kan sätta spår i Matip. Troligtvis återgår han till mer sporadisk matchning och jag hoppas bara att han får avsluta sin karriär i Liverpool (när det nu sker) med ett avgörande mål eller en titel innan han lämnar klubben. Det förtjänar han den gode Joel.

Mentalitet.
Vi lämnar den negativa och går vidare i livet. ”Mentality monsters” har varit kännetecken för Klopps Liverpool, men frågan är om jag upplevt den på samma sätt i någon annan match? Att trots motgång på motgång och med både en samt två spelare mindre stå upp mot ett av ligans formstarkaste lag. Underbart. Att även truppen går ihop efter matchen och blickar framåt är något som inger stort förtroende och gör mig övertygad att denna trupp kommer ta nästa steg och utmana samt vinna titlar tillsammans!

Klassen.
Det känns som att vi ständigt återkommer till den klass som Dominik Szoboszlai visar i Liverpool, och likaså igår. Vann flest dueller och springer oavbrutet oavsett om det är matchminut ett eller 98. Men vi lämnar honom, för jag vill lyfta fram världens bästa målvakt. Alisson Becker.

Brasilianaren står återigen för flera kvalitativa räddningar, och trots att skorna var något felsnörade i första halvlek så visar han sin klass med fötterna under andra halvleken med 80 meters passningar på läppen. Att han vecka för vecka håller den höga nivå får inte gå obemärkt förbi och att ha en sådan målvakt är få förunnat.

Revanschen?
Union Saint-Gilliose eller Brighton. Det återstår att se, men jag är övertygad att ett av dessa lag kommer få känna på en hänsynslös revanschlusta från Liverpool. Intervjuerna efteråt, utspelen på sociala medier och den här matchen i färskt minne. Liverpool kommer göra allt för att glömma utfallet mot Spurs med en prestation som osar klass.

 

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-10-02 09:42:00
Author

Fler artiklar om Liverpool