Landslagsgenomgång: Avgöranden och petningar
Trent Alexander Arnold fick sitta på bänken hela första matchen och var sedan helt petad ur truppen till den andra mot Tyskland. Något som fick stor uppmärksamhet på sociala medier efteråt.

Äntligen är landslagsuppehållet till en ända och vi ser fram emot en ny omgång Premier League-fotboll till helgen. Här kommer en genomgång av vad de rödklädda har haft för sig på sina landslagsuppdrag. Det har varit avgörande mål, petningar och märkliga uttagningar.

Liverpool klev in i landslagsuppehållet efter några minst sagt speciella veckor.

Den rejäla smällen nere i Neapel följdes upp av en betydligt bättre insats hemma mot Ajax. I ligaspelet blev det ryckigt med två uppskjutna matcher på grund av drottningens bortgång.

Totalt kallades 28 spelare till landslagsuppdrag under inför samlingen. Tolv av de 28 spelarna är A-lagsspelare, och det tillkom ytterligare en. Jordan Henderson blev även han uttagen i det engelska landslaget sedan Kalvin Philipps skadat sig, detta trots att Liverpool-kaptenen missat de senaste veckorna på grund av en skada. I den här genomgången kommer bara de 13 A-lagsspelarna noteras.

De europeiska lagen har alla spelat nations league, samtidigt som de övriga spelat träningsmatcher. Den här landslagssamlingen är säsongens första och den sista inför VM i Qatar.

Alisson Becker, Fabinho och Roberto Firmino blev alla uttagna till den brasilianska trupp som tagit sig an Ghana och Tunisien. Som tur var har matcherna spelats i Frankrike vilket avsevärt har minskat restiden för spelarna. Alisson fick förtroendet att vakta i kassen i båda matcherna och spelade samtliga 180 minuter, med en hållen nolla i första matchen mot Ghana, och ett insläppt i 5–1 segern mot Tunisien. Fabinho hoppade in i matchminut 63 mot Ghana men fick ingen speltid mot Tunisien. Bobby Firmino fick se båda matcherna fastsvetsad på bänken.

Mohamed Salah reste i väg till Egyptens landslagssamling för matcherna mot Niger och Liberia. I matchen mot Niger blev det 90 minuter och två mål för anfallaren, det ena på straff. Sedan beslutade sig förbundskapten Rui Vitoria för att vila Salah i matchen mot Liberia vilket innebar att han kunde återvända tidigare än väntat till Merseyside. En trevlig överraskning för Jürgen Klopp i förberedelserna inför matchen mot Brighton.

Trent Alexander Arnold var från början den enda röda representanten i den engelska truppen. Här tillkom som tidigare nämnt även Jordan Henderson. Alexander Arnold blev landslagssamlingen en bitter besvikelse. Högerbacken fick spendera hela förlusten mot Italien på bänken, och lämnades sedan helt utanför truppen i matchen mot Tyskland. England förlorade med 1–0 mot Italien och såg ut att vara på väg mot en förlust även mot Tyskland innan laget helt plötsligt sprattlade till liv och fick till ett kryss. Skadedrabbade Henderson var utanför truppen mot Italien men fick sedan hoppa in på stopptid mot tyskarna.

Harvey Elliott var även han kallad till landslagsspel för England, men till U-21 truppen. Det blev 19 minuters spel för Elliott i matchen mot Italien, innan han sedan fick starta mot Tyskland. På bänken i båda matcherna var även Tyler Morton, som i år är på lån i Blackburn.

Virgil Van Dijk var som vanligt given i det nederländska mittlåset. I första nations league-matchen mot Polen blev det 90 minuter och en hållen nolla för Van Dijk. Nederländerna vann med 2–0 i den matchen. I rivalmötet mot Belgien stod sedan Van Dijk minst sagt i rampljuset. Den reslige mittbacken kom högst på en hörna i den 73:e minuten och avgjorde tillställningen med matchens enda mål.

För Grekland fanns som vanligt Kostas Tsimikas med i laget. Han spelade 90 minuter både i förlusten mot Cypern och i 3–1 segern mot Nordirland.

Av någon outgrundlig anledning plockades Naby Keita med i uttagningen till Guineas samling, trots att mittfältaren fortfarande är skadad. Han var heller inte med i truppen varken mot Algeriet eller Elfenbenskusten.

Diogo Jota är sedan några veckor kvitt sin skada och var uttagen till Portugals samling. I första matchen mot Tjeckien fick han hoppa in i matchminut 67, och gjorde sedan även 4–0 målet för portugiserna, vilket också blev slutresultatet. I den andra matchen mot Spanien fick Jota starta som vänsterytter. Portugal föll med 1–0 efter ett sent mål av Alvaro Morata och Jota klev av efter 79 minuter.

Både Luiz Diaz och Darwin Nunez kallades till Colombia, respektive Uruguay. Darwin startade som vänsterytter och spelade 90 minuter i 1–0 förlusten mot Iran. Mot Kanada bildade han istället anfallspar med Luis Suarez. Då vann Uruguay med 2–0 och Darwin stod för det andra målet efter 33 minuter. Anfallaren blev sedan utbytt efter 61 minuters spel. Diaz spelade 64 minuter i 4–1 segern mot Guatemala men var inte inblandad i något av målen. Diaz fick även spela 90 minuter mot Mexico för att sedan bli utbytt på stopptid. Colombia vann matchen efter att ha vänt underläge till 3–2 seger. Diaz var återigen inte inblandad i något av målen från sin vänterytterposition.

Nu vänder spelarna hem till Merseyside för att förbereda sig inför matchen mot Brighton på lördag. En match där det bara gäller tre poäng efter den taffliga inledningen av säsongen.