Lagbanner
2020-12-05 18:45

Fortuna Sittard - Willem II

Inför WBA - Hull City
Får Elmo jubla igen?

Inför WBA - Hull City

Hull åker till Hawthorns någorlunda stärkta i tron på sig själva efter två segrar över julomgångarna och ett lyft i tabellen. Med 19 inspelade poäng parkerar man en poäng och två placeringar framför lördagens motståndare i tabellen; en notering som kanske hade haft någon betydelse om läget hos West Brom hade varit oförändrat. Nu har man dock över nyår hunnit anställa en ny tränare, Tony Pulis.

Det blev respass i FA-cupen mot Arsenal sedan Bruce bytt ut tio av elva spelare sedan matchen mot Everton. Förlusten var inget att diskutera; en av få startspelare i normala fall, Tom Huddlestone, gjorde åtminstone comeback efter sin fyra matcher långa avstängning, men såg loj ut.

Nu väntar West Bromwich på bortaplan, som sedan en dryg vecka tillbaka tränas av Tony Pulis, mannen som aldrig degraderats från Premier League, och så sent som i våras mirakulöst räddad ett sladdande Crystal Palace från nedflyttning. Känslan är att Pulis kommer att lyfta även WBA, åtminstone känns inte ett inledande Pulis-uppsving som någon högoddsare. I veckan slog man tillbaka Gateshead i FA-cupen med 7-0, Berahino gjorde fyra mål.

Kommer Hull att få betala priset av en Pulis-effekt? Det är på förhand en mycket oviss match, men känslan säger att man kommer att ställas mot ett hemmalag tänt på alla cylindrar på lördag och som vill få till en bra start under sin nya tränare.

Hull då? Jo, mot Everton råkade man ut för inte mindre än tre skador! Rosenior drog av baksida lår och blir borta till april, Ramírez och Robertson blir borta i en månad vardera. Den senare blev så bryskt kapad av Besic och med sådana eventuella följder för laget att ett rött kort hade varit att önska så här i efterhand. Robertson har ju varit en av få ljusglimtar genomgående över säsongen, och kommer självklart att saknas, inte minst därför att även Rosenior gick sönder. Enda tillgängliga vänsterback i truppen är nu... Maynor Figueroa, 0 Premier League-minuter under säsongen och notorisk klantskalle under föregående säsong. Han gjorde dock 90 minuter mot Arsenal utan att på egen hand ställa till med något. Den mest rimliga lösningen vore att ställa upp med en trebackslinje och Robbie Brady som wingback. I mittförsvaret är Dawson disponibel igen; han satt på bänken mot Arsenal.

Skadan på Ramírez kommer olägligt, inte minst för uruguayanens egen skull, då han kommit igång på slutet och stått för både mål och assist. Nu har ju dock Hull en annan kreativ kraft tillbaka, Huddlestone. Det var väl dock längesen den gode Tom visade upp sitt kunnande i någon större utsträckning, och frågan är om han är värd en startplats till förmån för Stephen Quinn. Tyvärr saknas också fortsatt Diamé.

Positivt inför matchen är att chanser till en helt ordinare trebackslinje finns, att Huddelstone trots allt har avtjänat sin avstänging och att Abel Hernandez såg ordentligt på hugget ut mot Everton och således verkar ha prickat formen. Firma Jelavic-Hernandez utgör ett allvarligt hot mot de flesta Premier League-lag.

Möjlig startelva: McGregor; Chester, Davies, Dawson; Elmohamady, Brady; Livermore, Huddlestone, Meyler; Jelavic, Hernandez.

Avspark 16.00.

Joakim Rask2015-01-08 13:06:07
Author

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday