Lagbanner
2020-11-29 14:30

FC Groningen - Willem II

Inför West Ham - Hull City
Sagbo från start för första gången i årets Premier League?

Inför West Ham - Hull City

Skadeskjutna Hull möter Europa-aspirerande West Ham. Poäng idag skulle vara en mycket stor överraskning.

Hull saknar ju som bekant sina två ordinarie anfallare; Hernández och Jelavic linkade båda av planen mot WBA senast och blir borta minst en månad båda två. Då fanns inte Sagbo med i truppen - han var den enda som följde med till The Hawthorns men fick se matchen från läktaren. Idag lär det bli han som får leda frontlinjen. (Aluko har kommit igång med träningen och är också ett alternativ från start, liksom Ramírez, men båda kanske mer är aktuella för inhopp.) Hur är moralen hos den gode Yannick? Blott två inhopp i ligan den här säsongen och en tam insats mot Arsenal i FA-cupen, för ivorianen, som uttryckligen letar efter en väg bort från KC Stadium. Steve Bruce har sagt att han inte tänker stå ivägen om det inkommer något bud på Sagbo, så förhoppningsvis kan ivorianen ta tillfället i akt och sporras av möjligheten att visa upp sig i skyltfönstret åtminstone.

Skadorna har varit ett gissel den här säsongen. Endast en gång har Bruce kunnat ställa upp med en elva som motsvarar den från förra matchen, och det var i september över mötena med West Ham och Newcastle. Skadorna till trots, som nu uppgår till en 6-8 stycken, kommer inga större summor pengar att kastas ut under januaris transferfönster, om ens några; lånemarknaden är istället det fokus ligger på, dären plats står tom efter Ben Arfas avsked. Det som det pratats om är en anfallare, för att lösa den akuta offensiva kris som uppstått. Ameobi är det senaste budet, klubblös efter en sejour i Turkiet. Tidigare har Rudy Gestede varit i ropet, men prislappen är för "hefty" och hela sagan har dementerats. Jermaine Defoe valde Sunderland före Hull, Sanogo valde Crystal Palace. Inget konkret rykte finns att ta på i nuläget, på någon position, och Bruce deklarerar att inte han kommer att "panic" utan kyligt avvakta en passande spelare.

West Ham saknar Kouyate och Sakho som är iväg på Afrikanska Mästerskapen, men har annars en skadefri trupp; Reid och Demel har haft småskavanker men Allardyce har hintat om att de nu är disponibla igen. Till Hulls fördel i frågan kan sägas att ett ordinarie West Ham tvingades utstå 90 minuter, två förlängningskvarter och straffar mot Everton i veckan - kanske är det en del trötta ben i truppen och därför en del förändringar att vänta.

För Hulls del: Aluko och Ramírez återkom i träning i fredags och kommer att testas sen - två offensiva krafter som behövs i en annars helt sankskjuten offensiv armada. Michael Dawson kan vara aktuell för spel i mittförsvaret efter skada. Rosenior, Robertson, Diamé, Snodgrass, Jelavic, Hernández saknas. Startelvan är svår att förutspå, men ett försök är en 3-5-2 enligt: McGregor; Chester, Dawson, Davies; Elmohamady, Figueroa; Livermore, Huddlestone, Quinn; Brady, Sagbo. Spelare som Meyler och Bruce har också goda startchanser, liksom förhoppningsvis Aluko och Ramírez.

Avspark 14:30.

Joakim Rask2015-01-18 09:54:40
Author

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday