Vitality Stadium, 2024-10-19 18:30

Bournemouth - Arsenal

Inför: Bournemouth - Arsenal

Inför: Bournemouth - Arsenal

Förra landslagsuppehållet blev ödesdigert efter att Ödegaard ådragit sig en allvarlig skada. Det återstår nu att se hur lindrigt Arsenal kommer undan från detta uppehåll inför matchen mot Bournemouth på lördag kväll.

Vi kan återigen få pusta ut efter att landslagsuppehållet äntligen är över. För det brukar knappast innebära någon större njutning när det nalkas Nations League. Det handlar snarare om en konstant oro och en väntan på nästa skadesmäll. Som tur är verkar det som att Arsenal kom undan lindrigare från det här uppehållet, trots några frågetecken. 

Bukayo Saka gick av planen tidigt i Englands förlust mot Grekland och Martinelli klev av efter en smäll i Brasiliens vinst mot Chile. Däremot är känslan att det inte ska vara några större problem med den förstnämnde och Martinelli syntes även i träning men med en inlindad vad inför matchen mot Peru – som han däremot missade. Brassen kommer att skannas inför lördagen men det ser alltså inte ut att vara någt allvarligt på lång sikt. Vidare reste även Kai Havertz hem till London tidigare efter problem med knät men den skadan ser inte ut att stoppa honom från att medverka på lördag. Jurrien Timber missade matchen senast mot Southampton och medverkade heller inte i Nederländernas samling. Thomas Partey deltog heller inte i sin samling med Ghana på grund av medicinska skäl men kommer enligt Arteta vara klar för spel. Timber förblir ett frågetecken inför lördagskvällen men där finns det numera en italiensk bjässe i form av Ricardo Calafiori som håller på att gjuta fast sig på vänsterbacksplatsen. 

Som det ser ut nu kommer Arsenal kunna ställa upp med en väldigt stark elva förutom Martin Ödegaard som vi vet sedan tidigare kommer bli borta, åtminstone under kommande veckor. Arteta avslöjade på fredagens presskonferens att situationen kommer bli betydligt klarare efter den kommande veckan. 

Om vi blickar mot hemmalaget så har Bournemouth inlett säsongen godkänt. Med ett enklare spelschema hade man med största sannolikhet legat längre upp i tabellen men mötena mot Chelsea och Liverpool har tagit ut sin rätt. Evanilson har hittat nätet och det finns ytterligare offensiv kvalité i Semenyo, Justin Kluivert, Tavernier och Luis Sinisterra. Det är snarare i defensiven som det råder frågetecken där Tyler Adams och Milos Kerkez riskerar att missa matchen på grund av skador. 

Förra säsongens möte på Vitality Stadium slutade 0–4 till Arsenal efter en total överkörning. Att de siffrorna replikeras på lördag har jag svårt att se. Arsenal har fortfarande haft svårigheter i att skapa chanser i och med Ödegaards frånvaro – många poäng har skördats tack vare fasta situationer. Känslan är att många sitter och väntar på att det ska lossna i offensiven där det främst är Kai Havertz och Bukayo Saka som stått för det mesta i poängväg. Martinelli har sett blek ut och har snart fått oförtjänt många chanser på bekostnad av Leandro Trossard och Gabriel Jesus ser inte ut att vara i närheten av sin högsta nivå. Den offensiva spetesen ska dock räcka för att slå Bournemouth och Arsenal har trivts väldigt bra på Vitality Stadium de senaste åren. Arsenal ska vara numret för stort och det finns inget annat än en trepoängare på agendan!

Potentiell startelva:
                  Raya
White - Saliba - Gabriel - Calafiori
    Partey - Rice - Trossard
    Saka - Havertz - Martinelli

 

Jacob Olin Karlsson2024-10-18 13:18:04
Author

Fler artiklar om Arsenal