Inför: Bournemouth - West Brom

Inför: Bournemouth - West Brom

Med fem nederlag på de sex senaste matcherna jagar Bournemouth en efterlängtad seger under lördagen. Det är dags för säsongens sista drabbning på Dean Court och för motståndet står West Bromwich.

Trots svajig form och förlusten mot Everton senast, säkrades kontraktet. 41 inspelade poäng har med två omgångar kvar visat sig vara tillräckligt för att Bournemouth ska spela i Premier League även nästa säsong.

– En stor lättnad givetvis. Förhoppningsvis kan vi slappna av en aning nu när pressen är borta och spela bra fotboll på lördag, säger tränaren Eddie Howe på presskonferensen inför match.

Mötet med West Bromwich utgör också en god möjlighet att bryta den negativa trend som omgärdar laget för tillfället. Tre raka förluster och bara en seger sedan mitten av mars månad är facit inför lördagen.

– Vi har haft ett flertal tuffa matcher mot slutet och resultaten har inte varit bra. Det vore fantastiskt att få avsluta på topp och lämna supportrarna med en positiv känsla inför nästa säsong.

Tidigare under veckan kom beskedet att Adam Smith gjort sin sista match för säsongen. Ljumskskadan han ådrog sig i början av april vill inte ge med sig. På den positiva fronten lär Max Gradel finnas med i truppen igen efter att ha saknats i de två senaste matcherna.

Till stor glädje för supportrarna tog Callum Wilson plats från start för första gången sedan september i fjol, och lär göra så även i eftermiddag.

Trolig startelva: Boruc - Francis - Elphick - Cook - Daniels - Ritchie - Surman - Arter - Pugh - King - Wilson.

Säsongens första möte lagen emellan ägde rum i december i fjol och slutade med en 2-1-seger för Bournemouth. Detta sedan Adam Smith öppnat målskyttet i den 52:a minuten och Charlie Daniels säkrat de tre poängen på straff strax före fulltid.

Joel Engström2016-05-07 14:00:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth