Inför Chelsea-Wolves

Inför Chelsea-Wolves

Dags att börja vinna i ligaspelet?

Wolves stormar fram i FA cupen, i fredags slog vi ut.....amatörlaget Chorley med 1-0. Det var en ganska medioker tillställning, men nu är det bara 16 lag kvar i cupen och Wolves är ett av dem. Snyggt! Men i ligan har det gått tyngre. Vi har inte vunnit sedan 15 december och då var det faktiskt just Chelsea vi besegrade, det lag vi ska möta imorgon kväll.

Både Wolves och Chelsea har haft det jobbigt i ligaspelet. Wolves är på fjortonde plats, vilket är sämre än vad vi trott, och Chelsea är på nionde. Chelsea är så missnöjda åt detta att de i veckan sparkade sin manager Frank Lampard. Riktigt så bedrövade är inte Wolves, ännu sitter vår head coach Nuno Santo säkert. Men vi har bara en seger på våra nio senaste ligamatcher och man börjar titta lite nervöst mot nedflyttningsstrecket.

Wolves låg sexa i tabellen när vår skyttekung Raul Jiménez långtidsskadades och äntligen har vi skaffat oss en ersättare, Willian José från Real Sociedad. Nu är med största sannolikhet inte José spelklar till imorgon, men till helgen bör han ha fått alla transferpapper klara. Och även om dokumenten är ok redan nu så lär han inte spela från start, som högst får han en plats på bänken.

När vi vann mot Chelsea i december så hade Daniel Podence stor show, han snurrade med allt och alla och satte också ett snyggt mål. Nu är tyvärr inte Podence tillgänglig för matchen imorgon, han har varit skadad en tid och det är såklart synd, en sevärd lirare som trivs mot Chelsea.

Det managerlösa Chelsea får anses vara favoriter mot Wolves, trots att de saknar N'Golo Kante som är en mycket nyttig spelare. Kan vi ta en poäng i denna match så är det mycket bra.

JAG OCH CHELSEA
Jag har inte sett Wolves mot Chelsea live. Vi brukar förlora mot dem, så det är inte en match man gärna väljer när man bokar resa till England. Jag kommer ihåg 0-6 i ligacupen september 2012 och en annan match jag minns var 2019 då det blev 2-5 när Tammy Abraham gjorde fyra mål, varav ett i egen bur...!

SWEDEWOLVES TIPPAR
Vi har haft lite oflyt senaste tiden så jag tror att vi överraskande plockar en poäng, det blir 1-1, mål av Pedro Neto.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-5-2, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Leander Dendoncker, Rayan Ait-Nouri – Adama Traoré, Pedro Neto.

Truls Månsson2021-01-26 18:19:00
Author

Fler artiklar om Wolves