Inför: Liverpool - Fulham

Inför: Liverpool - Fulham

Två lag som inte kan göra mål. Ett formsvagt Liverpool tar emot artonde-placerade Fulham. Återigen krävs en uppryckning om tre poäng ska in på kontot.

 Tio timmar utan spelmål på hemmaplan. Fem raka förluster på Anfield. Det är Liverpools dystra facit inför söndagens hemmamatch mot Fulham. Är botten nådd eller blir det ytterligare ett bottennapp mot botten-placerade Londonklubben?

En rejäl uppryckning krävs i alla fall. Det börjar kännas som ett tjatigt krav efter alla förluster. Men matchen mot Chelsea lämnade mycket att önska. Thomas Thucels lag var raka, rappa och beslutsamma. Jürgen Klopps lag var sega och återigen präglades lagets spel av långsamhet och sidledspassningar.

Värst av allt var uppgivenheten hos spelarna i de röda tröjorna. Antingen finns det en mättnadskänsla i truppen eller är självförtroendet på botten. Saknaden av glöden i ögonen och en galen tysk på sidlinjen är stor.

En positiv aspekt att ta med sig från veckans nederlag är att Diego Jota återigen är tillgänglig för spel. Det återstår att se om spanjoren får inleda på bänken eller om Klopp vågar att starta honom redan i helgen. Det behövs onekligen hända något där framme. Både Firmino och Mané såg väldigt bleka ut mot Chelsea.

Diego Jotas återkomst överskuggades dock av Jürgens Klopps kontroversiella beslut att byta ut Mohamed Salah när över en halvtimmes speltid återstod av matchen. En märkbart missnöjd Salah såg oerhört irriterad ut när han satte sig på bänken. Egyptierns agent var även snabb med att fingra på tangentbordet och via Twitter  publicerade han ett inlägg endast innehållande en punkt. En passning till Jürgen Klopp?

Kanske, Klopp har försökt tona ner allvaret efter matchen. Han kommenterade kort att alla spelare är missnöjda när de får lämna planen. Det är ingen konstig reaktion enligt Jürgen.


Mohamed Salah blev utbytt mot Chelsea trots att han var en av de bättre Liverpoolspelarna. 

Spelartruppen

Nathaniel Philips skadade sig inför veckans match. Inför helgens match är olyckan (såklart) återigen framme. Nyförvärvet Ozan Kabak uppges missa matchen på grund av en lättare skada. Nat Philips kan dock vara aktuell för spel igen. Även Ben Davies, som dragits med en lättare skada, kan vara med i truppen mot Fulham. Mycket tyder på att Fabinho kommer bilda ett mittbackspar med någon av de sistnämnda.

Fulham

Bottenlaget snittar fler poäng än Liverpool den senaste tiden. Förra omgångens match mot Tottenham kunde slutat annorlunda om det inte vore för ett kontroversiellt VAR-beslut.  Laget ska helt klart inte räknas bort mot ett formsvagt Liverpool. I likhet med Liverpool har Fulham svårt att göra mål. Så var även fallet mot Spurs, då laget ej lyckades hitta nätmaskorna trots att de stundtals dominerade i den andra halvleken.  

Väntar en målsnål historia på Anfield? 0-0 eller 1-1 låter som rimliga slutresultat. Sorgligt men sant.


Vad? Liverpool-Fulham, 28e omgången i Premier League

Var? Anfield, Liverpool

När? 15:00, söndag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2021-03-06 20:02:00
Author

Fler artiklar om Liverpool