Anfield, 2022-08-31 21:00

Liverpool - Newcastle

Inför: Liverpool – Newcastle

Inför: Liverpool – Newcastle

Det är dags för vecko-omgång när The Reds gästas av det svart- och vitrandiga laget från norra England. Liverpool bygger gärna vidare på senaste krossen, samtidigt som Newcastle vill fortsätta sin förlustfria inledning.

Efter en minst sagt trög inledning på säsongen för de rödklädda så var det verkligen proppen ur när Bournemouth gästade Anfield i lördags. Ett slutresultat som skrev till 9–0 och innebar ett tangerat rekord för störst vinst i Premier Leagues historia. Mest anmärkningsvärt var nästan att Liverpools alldeles egna poängkung, Mohamed Salah, inte noterades för varken en assist eller ett mål. I stället klev andra spelare fram, där Roberto Firmino var den mest framträdande med sina två mål och tre assist. Det såg även stabilt ut bakåt för första gången för säsongen, men det ska tilläggas att försvaret knappast sattes på prov under hela matchen. En hållen nolla är dock en hållen nolla och förhoppningsvis en självförtroende-boost för backlinjen.

Newcastle har som nämnt ännu en nolla i förlustkolumnen. Laget inledde med en seger och har efter det tre raka oavgjorda matcher på de inledande fyra omgångarna, där ett av kryssen kom mot Manchester City i en stark insats av Newcastle. Senast räddade Allan Saint-Maximin laget från sitt första nederlag, när han med en fin volleyträff kvitterade mot Wolverhampton i matchens sista ordinarie minut. Newcastle har visat prov redan på att man kommer att bli svårslagna i år, men känslan är att det ännu är för tidigt för att man ska vara med och utmana om placeringar i den absoluta tabelltoppen. Svenske Alexander Isak blev även i dagarna klubbens dyraste värvning genom tiderna när anfallaren plockades in från Real Sociedad för omkring 700 miljoner kronor. Kul för Isak givetvis och för svensk del så kan han förhoppningsvis utvecklas än mer. Huruvida svensken kommer få speltid eller ens finnas med i truppen mot Liverpool återstår att se.

Liverpools skadelista förblir lång men fler och fler börjar återvända till träning. Tidigare i veckan kunde Joel Matip och Curtis Jones synas på träningsbilder på Liverpools sociala kanaler. I skrivande stund hade Jürgen Klopp sin sedvanliga presskonferens dagen innan match, där han kunde meddela att Diogo Jota, Thaigo, Caoimhin Kelleher och Calvin Ramsay börjar närma sig att kunna medverka i full träning. Ibrahima Konate, Naby Keita och Alex Oxlade-Chamberlain förblir på skadelistan samtidigt som avstängde Darwin Nunez avtjänar sin sista match av tre.

Hos gästerna finns det ett gäng namnstarka spelare som kan komma att missa onsdagens match. Svenske Emil Krafth är garanterat borta samtidigt som Bruno Guimaraes, Callum Wilson, Jonjo Shelvey och målskytten senast, Saint-Maximin, alla ser ut att missa morgondagens match.

En viktig vecka för Liverpool att bygga vidare på helgens rekordresultat med först morgondagens möte med Newcastle och sedan Merseyside-derby i helgen. Jag förväntar mig en liknande elva som mot Bournemouth, samtidigt som man inte kan räkna bort eventuell rotation i och med att det är en match mitt i veckan. Oavsett är det tre poäng som gäller så att man tydligt visar att säsongen har startat på riktigt för The Reds.

Vad? Liverpool – Newcastle i omgång 5 av Premier League

Var? Anfield

När? Onsdag, 21.00

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-08-30 16:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool