Anfield, 2023-12-20 21:00

Liverpool - West Ham
5 - 1

Inför: Liverpool - West Ham

Inför: Liverpool - West Ham

På onsdagskvällen är det dags för kvartsfinal i ligacupen då Liverpool ställs mot West Ham. Vi är inne i en hektisk period och frågan är om det tas i beaktande?

Ifjol blev det uttåg i åttondelen men för så sent som två år sedan vann Liverpool ligacupen för nionde gången i klubbens historia. Denna säsong har möjligheterna till nytt silver förbättrats enormt då flera potentiella vinnare redan har slagits ut ur turneringen. Just nu är Liverpool oddsfavoriter och lägger man till att Chelsea och Newcastle möts sinsemellan i deras kvartsfinal så ser läget oväntat ljust ut. Vinnarna i mötena mellan Port Vale-Middlesbrough och Everton-Fulham kommer också ha en plats i semifinalerna.

Innan vi överhuvudtaget ska tänka på semifinaler så ska ju dock kvartsfinalen hemma mot West Ham klaras av. Sedan mötet med Manchester City i slutet av november har Liverpool endast mött på pappret sämre lag. Man har lyckats vinna de flesta av dessa matcher trots att det långtifrån sett perfekt ut. I söndags lyckades man däremot inte spräcka nollan mot United vilket var en besvikelse och nu väntar ytterligare två hemmamatcher innan jul. För det är ju just den lilla detaljen vi måste ta hänsyn till nu, att vi inte bara har en match denna vecka.

På lördag väntar ju nämligen en tidig seriefinal då Arsenal gästar Anfield. Frågan är alltså om Jürgen Klopp väljer att köra med bästa möjliga lag i ligacupen eller om det kommer att vilas några nyckelspelare till lördag? Den så breda mittfältsuppsättningen har ju den senaste tiden blivit allt tunnare då först Mac Allister och sedan även Gravenberch drabbats av skador. Med Thiago och Bajcetic borta sedan länge blir det nu upp till Jones, Elliott och Endo att ta plats samtidigt som Szoboszlai också behöver steppa upp. Kanske vi till och med får se Alexander-Arnold starta som mittfältare även på pappret?

Oavsett så kommer Liverpool inte att kunna ställa ut en liknande elva mot West Ham som man gjort i Europa League de sista gruppspelsomgångarna. Förutom skadade veteranen Michail Antonio har the Hammers en frisk trupp med flera bra spelare. Londonlaget har dock varit rätt ojämna denna säsong och varierat stort i sina prestationer. På sistone har man slagit Tottenham borta, sedan åkt på 0-5 mot Fulham för att efter det vinna både i Europa League och nu senast mot Wolverhampton i ligan. På vägen mot kvartsfinalen i ligacupen har man slagit ut Lincoln och Arsenal.

Vad tycker ni läsare? Med så fina möjligheter att ta sig till final i ligacupen är det väl inte läge att vaska den cupen? Eller anser ni ändå att störst fokus bör läggas på lördagens möte med Arsenal? Kommentera gärna här under.

Vad? Liverpool - West Ham, kvartsfinal i ligacupen

Var? Anfield

När? Onsdag 21:00

Kanal? Viaplay, V Sport Premium

TV: Salah med 200:e målet i Liverpool – besegrade Palace
 

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-12-19 15:40:00
Author

Fler artiklar om Liverpool