Old Trafford, 2021-01-24 18:00

Manchester U - Liverpool
3 - 2

Inför: Manchester United – Liverpool

Inför: Manchester United – Liverpool

Ett sargat Liverpool söker efter formen. Nu väntar en ny match mot Manchester United i FA-cupens fjärde omgång. Den här gången beger sig Liverpool till Old Trafford. En tuff match, men siktet är inställt på seger.

I veckan hände det. Liverpool förlorade på Anfield. Det var den första förlusten på hemmaplan i Premier League sedan 2017. Tråkigt, men sviter är väl till för att brytas eller något. Men kanske inte av Burnley. Sablans tråkiga Burnley.  

Förlusten speglar Liverpool FC formsvacka. En klubb som tillsammans med Manchester City dominerat den engelska fotbollen de senaste åren. Plötsligt stämmer ingenting och paniken kryper längs väggarna.

Hur illa är det?

Det ser inte bra ut, men Liverpool FC är inte nere för räkning. Det har varit en märklig säsong. Ett tufft spelschema, många skador och i ärlighetens namn, marginalerna har inte varit på vår sida. Torsdagens match borde slutat med vinst och tre poäng. Om vi bortser från att det var en dålig prestation. Det fanns lägen för att avgöra matchen. Bland annat fick Divock Origi springa ensam mot målvakten i fem minuter men lyckades ändå inte placera in bollen. Med det sagt. Spelet hackar och det finns olika anledningar till detta.

Jürgen Klopps Liverpool har alltid spelat med en hög intensitet. Ett aggressivt försvarsspel och en hög press har lett till återerövringar av boll. Därefter har lagets sylvassa djupledsspel straffat motståndarlagen. Heavy metal-fotboll.

Nu befinner vi oss i en situation där Klopp har tvingats att flytta ner Fabinho och även Jordan Henderson som vikarierande mittbackar. Rivigheten och aggressiviteten på det centrala mittfältet har varit avsaknad. Det går därför att argumentera för att en ny mittback måste in. Klopp var tydlig under gårdagens presskonferens. Om han fick bestämma skulle en sådan värvning redan genomförts.

Nu blir det troligtvis inte så och därför måste laget anpassa sig till den nuvarande situationen. Joel Matip är tillbaka i startelvan. Det är väldigt positivt. Dock får Fabinho fortfarande vikariera vid sidan om honom. Han löser uppgiften briljant, men är saknad på det centrala mittfältet. Kanske borde Klopp blicka mot avbytarbänken och ge Nathaniel Philips en startplats imorgon. Allt för att återställa balansen i laget. Framförallt med tanke på att Jordan Henderson ser ut att missa matchen mot United.

I övrigt måste de offensiva pjäserna höja sig. Xherdan Shaqiri har fått gediget med speltid i de senaste matcherna. Schweizaren försöker bidra med kreativitet men det ser smärtsamt lamt ut när Liverpool befinner sig på den sista tredjedelen av planen. Här måste vi kräva mer av spelarna. Vi måste kräva att Mané och Salah gör sin gubbe och skapar lägen. Och vi måste kräva att spelare som Thiago, Shaqiri och Firmino slår en avgörande passning och bryter spelmönstret. Det är dags att steppa upp.

Manchester United då?

De kommer att backa hem, spela ett tight försvarsspel och förlita sig på sitt omställningsspel. För en vecka sedan skapade de tillräcklig med lägen för att göra mål. De kommer att skapa chanser imorgon också. Därför måste Liverpools offensiv även lyckas med den bedriften.

Vad? Manchester United - Liverpool

Var? Old Trafford, Manchester

När? Söndag, 18:00

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay



 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2021-01-23 13:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool