Inför matchen-intervjun: "Förväntningarna är att hänga kvar"

Inför matchen-intervjun: "Förväntningarna är att hänga kvar"

liverpoolsweden.se hörde av sig till Mats Lygrell från SvenskaFans Norwich-sida inför premiäromgången i Premier League.

Tillbaka i Premier League efter en kortare vända i Championship, vad har du för förväntningar på kanariefåglarna i år?

– Ja sejouren i Championship blev bara ettårig, mycket tack vare att vi i stora drag fick behålla den trupp som åkte ur Premier League och det blir intressant att se om vi kan hänga kvar denna säsong. Förväntningarna ligger just på den nivån, att hänga kvar. Truppen har genomgått större förändringar i sommar jämfört med för två år sedan och det känns som att musklerna har spänts lite jämfört med 2019. Dock så jobbar klubben fortfarande på ett spännande sätt med att i första hand leta upp relativt okända, ofta ganska unga, spelare som ändå visat stor potential och sätta hoppet till att de lyckas. Och varför inte, ända sedan Farke/Webber-eran började har de jobbat så och med namn som Buendia, Maddison, Godfrey osv som blommat ut rejält hos oss så kan man inte säga att det är fel.  

Det är viktigt att rusta upp truppen när man kommer som nykomling till Premier League. Hur ser du på Norwich övergångsfönster?

– Som ovan nämnts så känns det som att man spänner bågen mer denna gången utan att för den saken skull på något sätt riskera ekonomi eller att ge sig in i budkrig om en spelare. Nya signeringar som Milot Rashica, Pierre Lees-Melou, Joshua Sargent, Christos Tzolis och lånet Billy Gilmour fullkomligt osar potential och känns spännande. Lyckas man dessutom få in ytterligare en bra mittback och en defensiv mittfältare utan att tappa någon mer (Aarons eller Cantwell?) känns det som ett grymt bra transferfönster! Såklart att tappet av Buendia till Aston Villa känns men vi får vara honom oerhört tacksamma för att han stannade över fjolårssäsongen och önskar honom verkligen allt det bästa!

Som Liverpoolsupporter har man på senare år blivit bortskämd med väldigt fina minnen utav mötena lagen emellan, som till exempel en viss Luis Suarez glansdagar samt det otroliga 5-4-mötet 2016. Vad talar för att Norwich lyckas bryta den dystra sviten mot The Reds?

– Ja Liverpool och "Mr. Hattrick Suarez" har verkligen skördat stora framgångar mot oss och ärligt talat, inte mycket talar för annat än att ni reser hem med tre poäng i premiären. Visst, underskattning, början av säsongen, slitna landslagsspelare och yada yada kan säkert användas som halmstrån men nej, detta vinner Liverpool! Canaries har för övrigt en "vidrig" start på säsongen som öppnas med mötet med er. Sedan väntar i tur och ordning Manchester City, Leicester och Arsenal. Ingen enkel inledning för en nykomling med nytt mittfält...  

***

Stort tack till Mats Lygrell från Norwich-redaktionen som svarade på våra frågor!

Albin Jakobsson@albinjacobsson2021-08-14 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool