Inför matchen-intervjun: "Saka och Smith Rowe är bättre än någonsin"

Inför matchen-intervjun: "Saka och Smith Rowe är bättre än någonsin"

liverpoolsweden.se kontaktade Arsenalsupporten Sebastian Ahokas inför kvällens möte på Anfield.

Efter en trög start har Arsenal varvat upp ordentligt och nu är man med däruppe i tabelltoppen. Vad har hänt? 

– Första tre matcherna var det inte mycket som stämde. Nu ser det helt annorlunda ut. Allt är förvisso inte perfekt, men det är ett lugn och en tro på sig själva och spelidén som inte fanns där innan. En stor del beror också på att den nykomponerade försvarslinjen satt sig och kommit till rätta. Sen är Saka och Smith Rowe bättre än någonsin. 

Aaron Ramsdale känns redan gjuten som förstekeeper i Gunners. Tankar om honom och de andra nyförvärven? 

– Jag har svårt att se hur Leno skulle kunna ta tillbaka målvaktsplatsen nu. Ramsdale hade under en period nästan bäst räddningsprocent i Europa och det såg ut som att killen inte kunde släppa in bollar. Väl värd sin plats i landslaget. På tal om landslaget så plockade vi ju även in Ben White. Jag var själv väldigt kritisk till honom i början, men nu är han stundtals helt lysande. Tillsammans med Tomi på kanten har vi fått in två mycket bra och spännande försvarare. Sambi har vi tyvärr inte sett så mycket av som jag hade önskat, men det vi sett har varit riktigt bra. 

Era egna förmågor - Emilie Smith-Rowe och Bukayo Saka - har fortsatt få stort förtroende från Arteta. Hur känns det att ha två så skickliga spelare från de egna leden på planen vecka ut och vecka in? 

– Att vi har spelare från egna leden på planen är väl i sig inte något nytt för Arsenal. Det är bara att titta på spelarutvecklingen som Wenger fick igång när han satsade på akademin i Hale End som pumpat ut klasspelare. Med det sagt så är det få spelare som haft samma höga och  kontinuerliga nivå som Saka och Smith Rowe. Det tycker jag visar att man inte måste köpa in dyra spelare för att lyckas. Ur ett supporterperspektiv så är det så klart extra glädjande att se spelarna från egna leden lyckas, ha ett sånt självförtroende och kärlek till klubben. 

Slutligen, hur kommer Arsenal att ta sig an matchen ikväll?

Liverpool på bortaplan är alltid svårt. Det dyker upp många hemska bilder från tidigare matcher på Anfield och resultat som man helst undviker igen. Samtidigt känns det som att det är nu man ska spela där. Många spelare skadade och ett lag som inte är riktigt lika otroligt och ostoppbart som vi sett tidigare. Jag tror att det kan bli rätt bra om vi håller stenhård på vår spelidé som vi haft senaste matcherna, ser upp för vassa omställningarna och att alla spelare spelar på sin högstanivå.

***

Stort tack till Sebastian Ahokas (@ahokas på Twitter) som svarade på våra frågor!

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-11-20 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool