Inför matchen-intervjun: “Vi är svårslagna”

Inför matchen-intervjun: “Vi är svårslagna”

LFC-redaktionen kontaktade SwedeWolves Truls Månsson inför eftermiddagens match på Molineux.

21 inspelade poäng och en åttondeplats efter 14 spelade matcher - vad sätter du för betyg på Wolverhamptons höst så här långt?

– Jag tycker att vi har gjort det bra med tanke på att vi inför säsongen fick en ny head coach, Bruno Lage, som vill sätta sin prägel på laget och det tar såklart tid innan allt fungerar. Vi började säsongen med tre raka förluster, men för nån vecka sedan var vi uppe på sjätte plats, så kapacitet finns och jag tror inte att någon Wolvessupporter är missnöjd med lagets prestation hittills. Kanske möjligen att det inte blivit den gladfotboll som man trodde att det skulle bli med Bruno Lage, enligt hans rykte. Istället gör vi lite mål och släpper in lite mål. Men jag får ge Wolves betyg 4 av 5.

Ni har haft lite motigt med målskyttet (12 gjorda) samtidigt som ni gjort det bra defensivt (lika många insläppta). Vad kan ni göra bättre framåt för defensiven verkar ni ju ha koll på? 

– Vi har haft lite oflyt, Daniel Podence fick upp superform, men testade positivt för covid-19. Raul Jiménez kämpar med att komma tillbaka från sin svåra huvudskada och verkar vara på gång igen, men det saknas lite spets ännu. Pedro Neto är långtidsskadad, talangen Fabio Silva är för ung, koreanen Hwang Hee-chan har tappat formen och nyförvärvet Francisco Trincao verkar inte vara tillräckligt bra. Så har vi då gåtan Adama Traoré. Alla vet vad han kan göra när han är på humör, han är då den mest underhållande spelaren i Premier League med sina galna solorusher. Men han får just nu inte ut allt av sin kapacitet och han verkar också vara på väg bort, han vägrar förnya sitt kontrakt. Så, ja, helt rätt, vi har problem med målgörandet.

Nuno Espirito Santo lämnade för Spurs inför säsongen och in kom ännu en portugis i Bruno Lage. Vilken typ av fotboll förespråkar han och vad har han tillfört sedan han tog sig an jobbet?

– Bruno sades ju förespråka en mer attackerande fotboll och vi inledde säsongen med tokoffensiv, men förlorade tre matcher i rad. Efter det har vi gått tillbaka till Nuno-boll, och då har resultaten kommit. Bruno hade nog en idé om att spela attraktivt, men det funkade inte och nu spelar vi exakt samma fotboll som under Nuno: avvakta och kontra.


Påväg bort? 

Adama Traoré startade senast mot Burnley med hade dessförinnan fyra raka matcher där han började på bänken. Han har inte gjort några poäng ännu och verkar vara påväg bort från klubben. Tankar om hans situation? 

– Adama är helt underbar, men också extremt frustrerande. Han gör allt i 100 kilometer i timmen och kan susa förbi fyra spelare som om de inte fanns där. men han väljer ofta fel beslut när han närmar sig mål och har noll målsinne. Det tickar inte när han kommer i läge, han skjuter vilt och bollen hamnar oftast uppe på läktaren. Vad ska vi göra med honom? Ja, det vet väl inte Bruno, och jag tror inte att Adama vet själv. Han vill ha högre lön, men det kommer han inte att få. Jag tror att han fortsätter som en impact-sub här. En som man slänger in efter en timme när matchen har stagnerat.

Slutligen, ni går in i en tuff period där ni ska möta Liverpool, Man City, Chelsea och Arsenal bara här i december. Dessutom har ni luriga Brighton på schemat också. Hur tror du Wolves kommer ta sig an de kommande matcherna, med start mot Reds i eftermiddag? 

– Det kommer inte bli många poäng under december. Vi hade behövt vinster mot Norwich och Burnley nu senast istället för 0-0. Men vi får väl hoppas att vi kan skrälla i någon match. Vi är ju svårslagna och har inte släppt in ett enda mål på de tre senaste matcherna inför mötet idag med Liverpool. Men rimligen blir det väldigt få poäng de närmaste matcherna, kanske kan Diogo Jota göra självmål i eftermiddag? Han är ju Wolvessupporter. Vi får hoppas att vår mittfältare Ruben Neves fortsätter sin fina utveckling och att han kan styra laget mot några överraskande vinster, men det blir tufft i december och vi lär dala lite i tabellen.

***

Stort tack till Truls Månsson från Wolves-redaktionen som ställde upp och svarade på våra frågor!

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-12-04 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool