2020-07-05 15:00

Middlesbrough - QPR

Inför: Middlesbrough-QPR
Middlesbrough har anställt Neil Warnock som manager

Inför: Middlesbrough-QPR

Efter tre raka uddamålsförluster för QPR väntar en mycket viktig bortamatch mot Middlesbrough som nyligen anställt Neil Warnock som manager. En till förlust skulle kunna innebära att vi på allvar dras in i bottenstriden, en seger skulle kunna innebära att vi i praktiken är på säker mark

Senaste omgången
Trots en drömstart med 1-0 av Jordan Hugill redan efter 50 sekunder lyckades QPR inte bryta trenden utan åkte på sin tredje raka uddamålsförlust i hemmamatchen mot Fulham. Fulham hade ett skott i stolepen innan kvitteringen kom i den 21:a minuten efter ett mindre bra ingripande av Liam Kelly. Luke Amos och Hugill brände varsitt kanonläge innan pausen. Med kvarten kvar kom Fulhams segermål, återigen på ett distansskott. Även om Liam Kelly gjorde en fin räddning på ett skott från Anthony Knockaert så har han problem med just distansskott med hans korta räckvidd. Ryan Manning hade två bra kvitteringschanser på hörna. Den första nickade han klockrent i ribban och den andra tätt över.

Iom förlusten sjönk R´s till 15.e plats i tabellen med 50 poäng. Det är 11 poäng upp till kvalplats och bara 7 poäng till nedflyttningsplats. Kvaldrömmen är borta och nu gäller det att ta tillräckligt många poäng för att klara nytt kontrakt.

En förlust mot Middlesbrough skulle kunna innebära att vi är rejält indragna i bottenstriden och en vinst skulle kunna innebära att vi i praktiken är på säker mark

Jag tycker att Liam Kelly har verkat osäker de senaste 3 matcherna och skulle kunna tänka mig att ställa Joe Lumley i målet istället. Med den tunna trupp vi har är det väl inte tal om några större förändringar bland utespelarna. Dessutom är Lee Wallace och Charlie Owens skadade.

Det gäller att minimera misstagen och förvalta dom chanser som dyker upp, som Mark Warburton förmodligen kommer att säga innan matchen


Motståndarna
Middlesbrough slutade på sjunde plats i Championship förra säsongen, bara 1 poäng efter Derby som tog den sista play-off platsen. Boro låg på rätt sida om strecket i stort sett hela säsongen men endast 1 poäng på 7 matcher under mars och början av april blev förödande i slutänden.

Till den här säsongen fick hemmasonen Jonathan Woodgate ansvaret som manager och experterna tippade före seriestart att laget skulle hamna på den översta tredjedelen av tabellen. Så blev inte fallet och efter förlusten med 0-3 mot Swansea i omstarten efter uppehållet fick Woodgate sparken och in kom ingen mindre än Neil Warnock.

Han fick en bra start i sin nya klubb när man vann mot Stoke med 2-0, men i torsdags blev det förlust med 2-1 i bortamatchen mot bottenkollegan Hull. Efter 40 matcher ligger Boro på 21:a plats i tabellen med 44 poäng, bara 1 poäng från nedflyttningsplats.

Högerbacken Djed Spence fick bryta senaste matchen pga problem med baksidan av låret och skulle han inte kunna spela skulle det vara ett stort avbräck då han och Patrick Roberts, lånad från Man City, har kombinerat bra på högerkanten. Det var när man tvingades ta ut Spence som Hull kunde vända matchen i torsdags


Inbördes möten
Lagen har mötts 13 gånger i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har vunnit 5 av matcherna, Boro har vunnit 7 och det senaste mötet, som spelades på KPF Stadium den 9 november förra året, slutade 2-2.


Domaren
Matchen döms av rutinerade Scott Duncan från Northumberland, men jag har tyvärr inte lyckats hitta någon färsk statistik om honom.

Han blåser iaf igång matchen den något udda tiden 15:00 (svensk tid) och du kan se den med QPR+ Pass där Nick Johnson och Andy Sinton som vanligt kommenterar. Come On U R´s!

Jörgen Tjärnström2020-07-04 12:35:36
Author

Fler artiklar om QPR